• Madve
    Csak hogy ellebentsem a fátylat, mivel elég ködös néhány ember hozzászólása.
    Van tehát dinamikus ip, meg statikus ip. a különbség annyi, hogy a statikus az csak a tied, senki más nem használja, a dinamikus meg minden egyes kapcsolatlétrehozásnál más. A dinamikusnak annyi az értelme, hogy egy internetszolgáltató pl 1000 ip-vel nem csak 1000 előfizetőt tud "ellátni" hanem az az adott terület internetezési szokásaitól függően lehet 1500 is pl. Magyarul az 1500 előfizetőből sohasem aktív 1500 egyszerre, maximum 900 akkor nyugisan tudnak 1000 ip-vel tevékenykedni. ha mégis 1100-an akarnák használni a netet egy időben, akkor jön az anyázás, mivel 100 felhasználónál nem lesz net, ha meg felhívod az internetszolgáltatód, hogy mér' nincs, amikor a szomszéd Józyinak meg van, akkor azt mondják, hogy náluk minden rendben van, biztos a te gépeden van a probléma, és mondanak olyat, hogy futass vírusírtót vagy vmit, azt nem teszik hozzá, hogy mire az lefut, addigra úgyis lefut a dömping, és felszabadul néhány ip, szóval tudsz csatlakozni.
    Szóval statikus ip esetén bármikor azonosítható vagy időponttól függetlenül mivel az az ip csak a tied, az időpont itt csak annyiból lehet lényeges, hogy megtudd, hogy melyik családtag tartózkodhatott abban a pillanatban a gépnél.
    Dinamikus ip esetében pedig meg kell az időpont is, ami alapján le tudják kérni a szolgáltatótol, hogy az adott időpontban ki használta az adott ip-t.
    Tehát félreértés ne essék, akinek dinamikus ip-je van, az sem kalózkodhat nyugodtan, hozzá is kimennek címre, ha vmi olyat csinál. És az előttem lévő hozzászólásokban írta vki, hogy kb a felhasználók 90%-a kap dinamikus ip-t szerintem ez sem igaz, mivel az egyre fogyó ip-k ellenére egyre nagyobb "divattá" vált statikus ip-vel ellátni az usereket, nagyobb internetszolgáltatók vagy inkább a komolyabbak? nem kérnek felárat sem érte. Szóval szerintem az arány valahol 40-60%-nál tarthat csak az nem tiszta, hogy melyik csapat javára.