• cousin333
    #27
    "Én nem értem, hogy egyesek miféle lemaradásról beszélnek az OOo kapcsán!"

    Meglévőről :). Ami nem jelenti azt, hogy az OOo nem lehet jobb bizonyos téren, mint az Office. Ráadásul ingyen van.

    "Minek kell egyáltalán az MsOffice-hoz hasonlítgatni? Ez egy más világ!"

    Azért, mert mind a kettő szövegszerkesztő, táblázatkezelő... stb. program. Miért ne lehetne összehasonlítani őket?

    "Épp az a jó, hogy a fejlesztők nem felesleges gépzabáló látványorgiára törekszenek, hanem egy jól használható ingyenes alternatívát kínálnak olyan embereknek, akik nem akarnak lopni, vagy nincs pénzük legális MsOffice-ra!"

    Az első tagmondatnak mi köze van a folytatáshoz? Amúgy éppen az az ironikus, hogy itt is, mint pl. a Firefox vs. Opera vitákban az a "szabadszoftveres" érv, hogy "letisztult", meg "egyszerű", meg ... ennek ellenére az OOo és az FF is messze földön híres a lassú indulásáról, és a nagy memóriaigényéről. Most akkor hogy is van ez?

    Egy program pedig igenis nézze ki szépen, 2008-at írunk. Korábban sem azért nem csináltak ilyen program külsőket, mert akkor azok még rosszak lettek volna, hanem mert nem volt meg a kellő hardveres és szoftveres háttér (és még mindig kevés például a hangfelismeréshez).

    Például egy Office 2007 féle stílus-előnézet eléggé gépigényes, de nagyon praktikus. Akárcsak az új szalag-eszköztár.

    Mindezek mellett kétségkívül az OOo mellett szól az ingyenessége, és a funkciógazdagsága, de ez még nem menti fel minden "felelősség" alól (ha az ópenszorszosok valamilyen vitában vesztésre állnak, akkor mindig ez az ultimate érv, hogy "de ez legalább ingyenes").

    "Na igen, a sebesség, még nem az igazi, de ne felejtsük el, hogy az OOo nem cseni be magát boot-időben a memóriába ha akarod ha nem, mint az MsOffice!"

    Nem, a frászt nem! Szerinted mi az a gyorsindító ikon a tálcán a Windows elindítását követően? Ráadásul még második indításra is lassabb...

    Természetesen az MS Office sem hibátlan, elég sokat szívtam vele például a többszintű sorszámozásnál. És ugyanúgy, az OOo-nak is megvannak a saját előnyei, amelyek sorában az ingyenesség szerepel az abszolút első helyen.