dez#257
Akkor nem értem az "ugye te sem gondolod komolyan" kezdetű hsz-edet. :)
Igen, a 720p50/60 az használatos HDTV-ben. De még nem derült ki a számomra egyértelműen, hogy ez, illetve az 1080p50/60 támogatott-e rajtuk, legalább a Blu-ray-en.
Továbbra sem értem, miért gondolod, hogy az 1080p50 vs. 1080i50 esetre igaz lenne annak a korábbi idézetnek akár csak egyetlen mondata. :) (Amit - nem bírtam ki - kiegészítettem, meg a Discuss részbe is írtam. :D)
Nos igen, "ott a p", de 2x-es sávszélt/bitrárát/méretet/teljesítményt igényel! Azért nem mindegy, hogy valami pl. 10GB v. 20GB... Ezért szinte minden 25/30 fps-es tottenten, pedig adott esetben eredetileg 50/60 fázisos volt...
Mint írtam, megfelelő deinterlacinggel egy 1080i50-es anyagot olyan minőségben lehet lejátszani, ami csak alaposabban odafigyelve különböztethető meg az 1080p50-től! Van pár ilyen mpeg2 anyagom, a GPU-mban lévé PureVideoHD kitűnő munkát végez. Brutálisan néz ám ki egy 50 fps-es 1080-as kép...
AVC esetén kicsit bonyibb a helyzet, csak kb. 2 decoder támogatja az interlace-t, és csak egy tudja - elvileg - rábízni a GPU-ra a deinterlace-inget. Utóbbit még nem tudtam kipróbálni, lévén egy darab interlace AVC anyagom sincs. (Bár lehetne, mert vannak ilyen adások, de egyes okosok fele-fps-es p-re konvertálják, és csak ezt töltik fel.)