Örülök, hogy mindeketten foglalkozunk videotechnikával.:)
Mondjuk inkább azt, hogy folyamatosan elbeszélünk egymás mellett. Te kötöd az ebet a karóhoz, hogy interlaced, bár a legelején se említetted, hogy más nem létezik neked, mint a HDTV, állandóan arról beszélsz, de csak most mondtad ki először.
Nyilván elhagyható egy CCDnek felváltva minden második sora, de ahogy korábban írtam, nem lenne muszáj. Csak azért van értelme, mert a TVadások ha 1080asok, akkor tuti h interlacedek, és akkor egyből olyat konvertáltatnak a kamerával.
Te arról beszélsz, hogy hogy szokás rögzíteni, én meg, hogy hogy lehetne egy ugyanolyan kamerával. Mindkettőnknek igaza van.
"Azaz nem igaz, amit eredetileg írtál, hogy az interlacednél mindig egy bizonyos mozgásfázis páros, majd páratlan soraiból áll az anyag."
Ilyet nem írtam. :)
Ezt írtam: "A TVzésben az átvivendő adatmennyiséget lehet felezni interlaced átvitellel, de ahhoz, amit mondasz, h másik mozgásfázist tartalmazzon pl az előző pároshoz képest a köv. páratlan, az kell, hogy eleve 50/60fps-sel vegyék fel." Ezt továbbra is igaznak tartom. Te nem?
Nem támogatják az 1080p60-t... Nem. Nem is mondtam ilyet. Bár sehol se találok olyat, h konkrétan kijelentenék, h ilyet ne. Ez csak hardverfüggő. Ha bírnák az eszközök, mehetne. Mindketten ugyanazt írtuk, hogy a legjobb az 1080p60 lehetne.
Az, hogy a TVadásban még nincs, megint csak azt erősíti meg, hogy te folyamatosan a TVzésben gondolkodtál, én meg nem.
Te írtad: "A normálisabb videokamerák (a mozikamerákkal ellentétben) viszont 50/60 fázis/mp-cel rögzítenek, ahol a fieldek eltérő fázist tartalmaznak."
Erre írtam, h ott van kérem a 2 most used cam, D20, Genesis, amik vesznek fel 50/60as 1080p-t és előszeretettel használják is! Én ne TVzésről beszéltem, te igen, megint elmentünk egymás mellett.
Te írtad: "Itt is tévedsz, eleve támogatják az interlaced tartalmat is, pl. 1080i."
Erre, amit én: "Lemezre sehogy se csinálnak 50/60 fps-t, lemezen 23.976/29.97 ill a 25 a standard."
Továbbra is fenntartom, megmutattam, elismerted, hogy lemezen nincs interlaced. Ahogy írtam, támogat minden nyavalyát, de a standard (nem szabványra gondoltam, hanem alapvető formátumra) progresszív.
A wikis idézetetnek meg van igazságtartalma, ha egy konkrét esetet nézünk (pl. 1080p25 vs 1080i25), de általánosan nem igaz.
"Commented? :)" A dolgot beugratósdinak szántam, h legyen mibe belekötnöd...