• dronkZero
    Szerintem a második egy bugyuta akció/horror volt, a ST univerzumban. Nagyjából csak a hangulata viszi a hátán a filmet, a cselekmény meg az alapszitu elég bugyuta...

Én az első részen azon vigyorogtam, hogy az egész úgy van összerakva, mintha egy toborzófilmje lenne a hadsseregnek. Beutat három sikersztorit, hogy ilyen hőssé is válhatsz, ha belépsz a seregbe. Zseniális! :) De az is nagyon bejön, hogy nemigen akarja magát komolyan venni, az egész film annyira abszurd és groteszk, hogy az már vicces. A toborzótiszt, amikor közli, hogy ő is a gyalogságnál vált azzá, amivé, közben nagyjából se keze, se lába... :D Azért a végén megmutatja, hogy kemény gyerek emelett... :)

Egyébként a könyvben van power armor, csak a film költségvetésébe nem fért bele, ezért lettek a könnyűpáncélos gyalogosok (meg a statiszták hada). Így tényleg kicsit érthetetlen, azért a keményen felfegyverzett exoskeletonokkal felszerelt gyalogság egy fokkal hihetőbb lenne (van taktikai atomtöltet-vetőjük is :P). Sajnálom, hogy nem került bele a filmbe, mert így meghatározta a folytatások képi világát is, úgyhogy már nem is nagyon számítok rá, hogy lesz erről szó a filmekben... Kár érte.
    Mindegy, még így is nagyon qurvajó filmek.