• bvalek2
    #8
    Na igen, elsősorban természettudományos témáknál működik jól ez a rendszer. Már amennyiben nincs senkinek sem érzelmi kötődése a témához. Bölcsész, történelmi szócikkeknél már rosszabb a helyzet. Hogy konkrétumot is mondjak, a magyar Wikin a biológiai, helyrajzi témákat szeretem elsősorban.

    A történelmi szócikkeknél sajnos sokat csak azért csináltak, hogy legyen, fogtak egy régi szocreál könyvet, és a politikai hülyeséget úgy ahogy van, belemásolták. Látszik, hogy ahol van hozzáértő ember, ott ezeket takarítják, és valóságos adatokat írnak bele, de ez nem mindenhol történik meg.

    A magyar elméleti fizikai szócikkek nagyon hiányosak, és rosszak, látszik, hogy az írók egy része nem tudja hogy miről ír, és itt még nem alakult ki egy szakértői közösség, amelyik takarítana, meg bővítene. Én még nem tudok annyit, hogy nyugodt lélekkel beleírjak, szóval csak a szám jár :)

    Az angol Wikipédia sokkal jobban ki van téve a szervezett manipulációknak, viszont pl. az elméleti fizikai szócikkek profik, és látszik hogy sok szakértő szerkeszti őket. Ott a forgó fekete-lyuk szócikk először olvashatatlan volt, másodszor ránéztem, valaki tök jól átírta, de hibás volt egy képlet. Utána néztem, hogy tényleg rossz-e, rászántam magam, hogy kijavítom, erre már valaki kijavította, és még hozzáírt egy csomó érdekességet. Szóval olyan sokan vannak a szerkesztők, hogy még az ilyen egzotikus témák is élnek, nem ülepednek le.