• kal el
    #19
    Az egyik Megyeszékhelyen az itteni T**** szolgáltató DSL -e már teljes területén elérhető de nem mindegy, hogy milyen minőségben!

    Szerződést 2 Mb/s ra kötöttük eleinte megvolt hiánytalanul, de 2 éve karácsony előtt nagyon sokan kötöttek netet és a sok embert a kis áteresztő szélességű routerre kapcsolódva a hálózat áteresztő képessége lecsökken akkor kezdődött a romlás. Innen még egy évet kihúztuk(szerződés miatt) egyre rosszabb szolgáltatás mellett. (ujjongva örültem ha elérte az 1Mb/s et. A vége felé a legjobb az volt, ha délután sokan használták a netet akkor egy analog betárcsázós modemmel is néha nagyobb sebességet értem volna el mint a 2Mb/s os adsl el)
    Hiába volt a rengeteg panasz, bejelentés. Havi rendszerességgel volt vendégünk a hibaelhárító emberke és soha nem javult semmit a net.

    Kérdem én, ha ennyire le van terhelve a rendszer akkor miért növelik a sebességet? Hála istennek az emelés előtt lejárt a szerződés és a konkurens cégnél "Szőke Kapitánynál" kötöttünk netet.


    Mi a megoldás?: Beruházás Beruházás Beruházás! De nagyon sok pénz kéne az egész rendszer kicserélésére és a mai helyzetben kilátás sincs arra, hogy valamit is tenne a szolgáltató(T barátunk). Pedig ha jól tudom nem negatívos a szolgáltató.
    T barátunktól nagyon sok ember átpártolt a TV s Szőke Kapitány által kinált netre, mert megunták, hogy 2 év folyamatos hibabejelentések ellenére se volt képes fejleszteni, beruházni, hogy lenyugodjanak a kedélyek, viszont új felhasználókat kötöttek a rendszerre, így a terhelés nagyobb volt....
    A kapitányék átlátták a helyzetet és fejlesztettek és nem hiába! Ők átlátták a felhasználók igényeit!

    Egy szó mint száz a DSL hálózatot fejleszteni kell, mert az új növelések nem tudják biztosítani.

    Valahol olvastam, hogy sokallják a 65 Gb/s-os terhelést. Mit vártak a sávszélnövekedéstől? terheléscsökkenést? Szerintem az az oka, hogy nagyon sok régi, hub, switch, ruoter, van amik még nem képessek ellátni a megnövekedet átteresztő képességet tehát fejleszteni kellene, hogy ne legyen gond ne bukjon ki a dolog.