Nah akkor egy kis fizikai háttér mert nem nagyon vágjátok a tényeket(tisztelet a kivételnek), és ez iszonyatosan kiborít!!! Szóval van 4 most használt szabvány a DVB-T (terrestial azaz földi) DVB-S (satelite azaz műholdas) DVB-C (cable azaz kábeltv) és DVB-IP (azaz a jól ismert IPTV apaaa kezdődik..) szóval ez egyik se HD!!!!!!! 720x576 real 4-5 MSym/sec-el ez rosszabb mint a legócskább DVD lemez a saját 20-30 MSym/sec-jével ezen belül a különböző adatfolyamok mellé belehet pakolni a HD-t ez minimum 720p-t jelent egyenlőre egy tesztadás meg IPTV-n 5 UPC direct-en és 3 UPC kábeltv-n a DIGI egy kalap feka úgyhogy nem kell a valagjukat nyalni a 20Mb/sec 30felhasználóra jut addig lesz gyors amig meg nem rendelik többen a szerződésben garantált sebesség 512kbs Az egyetlen normális műszaki háttérel rendelkező szolgáltató a UPC. Márciusban indít a DVB-C piacon élböl 3 HD adással a többi mellett és Júniustól a műholdas is elkezdi az átállást ez mellett mindkettőhöz lesz felvevős SeTopBox. A tv-ben levő DVB tuner csak a földi adásokhoz jó!!!! Minden DVB szabványhoz más fajta STB kell ezt nem a Magyarok szúrták el ezt a nagy "feltalálok" álmodták meg így! Arrol meg inkább ne is beszéljünk, hogy a DIGI-nek milyen lefedetsége van (footprint) Egy 2órás vihar alatt 1,5órás leállás (UPC directem van és mióta megvan még nem volt leállásom pedig pár vihar hóesés köd ónos eső volt már azóta) és ami felháborít, hogy aki telepíti képes kijönni műholdat beállítani műszer nélkül. Felrobbanok az ilyentöl.
Szóval érdemes utána olvasni mert a többségnek nulla a tudása mégis fújja a technikát. (MSym/sec MegaSymbolum/secundum) tankönyvek vannak a tudásanyaghoz érdemes lapozgatni. Egyébként ha megnézed DIGIT már nem telepít senki olyan rossz és ezért kell hónapokat várni a bekötésre mert már nincs szakemberük.
EMKTV-n pedig nem lesz DVB-C egy ideig mert a 62 csatorna mellé nem tudják hova berakni és egyenlőre ezzel próbálják meghóditani a közönséget. A HD jelenleg használt két szabvány felbontása pedig 1280x720p és 1920x1080 a teljesség igénye nélkül. Bocsi csak most nagyon felhúztam magam az okoskodáson. Remélem egy-két hasznos infot eltudtam mondani ha valami érdekel még valakit akkor írjatok válaszolok.
Üdv Creative