Ne kövezzetek meg, de szerintem van több jó oldala is. Egy kicsit ellensúlyozok :))
1) én utálom a reklámokat, általában kimegyek a szobából, amikor az esti film közepén vagy bármilyen műsorban bevágják. Mellesleg bármit is nézek, az annyival több idejig tart.
2) A közszolgálatiság gyakran eleve deficites, mert nem a népszerűség a cél, hanem létfontosságú információ átadása vagy kultúra közvetítése. Szerintem szégyen és gyalázat, hogy a magyar magántévék híreinek kb fele bulvár, mert még a híradóban is a nézettséget hajszolják, pedig eleve úgy kapnak sugárzási engedélyt, hogy X percet közszolgálati célokra kell felhasználniuk (mint a híradó), mert egyébként nem is lenne híradó azokon a csatornákon.
3) Ha nem lesznek reklámok a közszolg TV-ken, akkor az a reklámbevétel nem veszik el, csak átmegy a magántévékhez, ahol felmegy a TV reklámok másodpercenkénti díja, vagyis több pénzt fognak kapni a döntés következtében, annak megadóztatása pedig teljesen normális: ha ezzel ad nekik az állam, akkor abból vissza is akar kapni.
4) valaki lejebb hőzöngött, hogy ő miért fizessen internetadót a köztévé fenntartásához, ha ő nem is néz TV-t. Reakcióm: LOL! Erről szól az állami újraelosztás. TB-t is fizetek, akkor is ha nem vagyok beteg és lehet hogy életemben max kétszer megyek kórházba, vki meg egész életében betegeskedik és mégis ugyanannyit fizet, mint én. Nincs ebben semmi különleges.
Mellesleg internetadónak én sem örülnék, de talán érdemes lenne megvárni, hogy mi lesz az egészből, mielőtt mindenki elkezd fikázni. Valahogy az sg-n mindig ez megy, mindenki a legokosobbnak hiszi magát és veszekedés van. pedig ez szerintem tényleg egy olyan kezdeményezés, amiben sok lehetőség van és jól és rosszul is elsülhet, főleg attól függően, hogy mennyire akarják tényleg jól megvalósítani. Persze itthon mindeki sikít, ha változásról/reformról van szó (érthetően), de ezt nem itthon csinálják, nem a mi politikusaink, uh nem a magyar reflexekkel kéne reagálni. Én kíváncsian várom mi sül ki belőle.
Bocs, ha vkinek nagyon a lelkébe gázoltam a véleményemmel... :/