• gyozo
  #17
  Szerintem nem az a kérdés, hogy mire költi, hanem az, hogy miért költi elavult, 70-es évekbeli technológiára. Persze az ő pénze, ő tudja. Igaz, azért egy kicsit a világé is, mivel ahhoz, hogy ennyi pénz tudjon elkölteni, többek szerint rosszul, meg kell őrizze gazdasági fölényét, mégpedig bármi áron.

  Egyébként a NASA költségvetése erősen konvergál a nullához az éves költségvetésben, de még azt sem használhatja fel ésszerűen. Azaz, ha eldurran az elnök agya és elkezd űrcowboyost játszani a Kínaiakkal, akkor így járt az emberes űrkutatás.

  Egyébként én személy szerint már évek óta nem látok koncepciót az emberes űrkutatásban. Kitűznek értelmetlen, rövid távú, jó költséges célokat, mint a Marsra szállás, aztán majd megint semmi sem lesz.

  Majd eltelik x év és ott fog nyekeregni egy asztronauta, aki azóta már szenátor, hogy mennyire visszamenne még egyszer, mert a Marson állva megvilágosodott.

  Véleményem szerint a holdutazásnak egyetlen tudományos hozadéka az emberiség számára, hogy kitermeltünk egy rakat asztronautát, aki az utazás óta erősen hisz Isten létezésében. Ennek nem sok teteje van.