• nyaSGem
    #16
    "vajon az íj, a kőkés, a dárda, kerék, hajó, repülő szerkezet első megalkotója is kiábrándult volna a technológiai fejlődésből"

    Igen, meglehet, hogy kiábránultak volna. De ez most nem lényeg, mert egyszerűen rossz a felsorolásod. Olyan dolgokat soroltál fel, amelyek csak arra alkalmasak, hogy a Te meglátásodat igazolják, de nem objektív megközelítés.

    "és felteszem a kérdést, ha valaki csak a maszturbáló kiscsajokat, a warezt, játékot, filmet, iwiw-et és társait látja az interneten"

    Nos pont itt jön be a felelősség kérdése. Tudod az interneten nem csak olyan marha okos, kőkemény egóval rendelkező, véleményében és sziklaszilárd erkölcsiségében megrendíthetetlen emberek szörfölnek mint Te, hanem fiatal emberek, még nem kiforrott személyiséggel, akik bizony az internet jelenlegi viszonyainak köszönhetően 3 klikk után nem a relativitás elméletet magyarázó oldalra fognak rátalálni, hanem jó esetben pl. egy állatpornós oldalra.

    A mai fiatalok erkölcsisége, szociális hozzáállása, szolidarítása, felelősségérzete hihetetlenül alacsony szinten van, sőt egyenlő a nullával.

    Én 15 évesen, attól is elborzadtam, ha apám elmesélte, hogy látott egy autóbalesetet. Nézd meg ma, a különböző videomegosztó oldalakon, a legmegrendítőbb halálos tragédiákat naturálisan bemutató videókon fiatal gyerekek nem hogy megrökönyödnek, hanem élvezettel idiótán poénkodnak róla.
    Ami a társadalmunkra vár úgy 15-20 éven belül, az maga a pokol lesz. Ezek a fiatalok akkor döntési poziciókba fognak kerülni, sokuk vezető személy lesz. El sem tudjuk képzelni, milyen elferdítő hatása van pl. az internetnek a felnövekvő ifjúságra, de hamarosan ezt saját börünkön fogjuk tapasztalni.
    Nem mennék most bele mélyebben. A véleményemet 35 éves programozóként osztom meg veletek, tehát biztosíthatlak benneteket, hogy nem egy 80 éves degenerálódó öregember filozófiáját osztom. :DD
    Ja és remélem, hogy tévedek, de tényleg...