• weine
    #106
    Na itt van az alapvető eltérés: nem, az állam nem az enyém soha nem is éreztem magaménak.Az ÁLLAM egy erőszakszervezet, aki meggátol abban, hogy azt csináljam, amit nagyon szeretnék, valamint rámerőlteti a társadalmi konvenciókat. (mellékesen:szerencsére)
    Az állam egy nyűg, egy általam eltartott fekély, de semmiképpen nem az enyém, nem is értem, hogy tekintheti valaki az ÁLLAMOT sajátjának.
    Nem bérből/fizetésből élek, magam ura vagyok és fizetek járulékokat, de azt nem magamnak fizetem, hanem annak az ERŐSZAKSZERVEZETNEK, amelyik elveszi tőlem és eltartja belőle magda marinkót meg a pedofil papokat a sitten. Vagy odaadja a cigányoknak, akiknek ez "jár". Igaz, támogatja a gyógyszert, ha megbetegszem, de én meg tudom venni. Igaz, fenntartja az uta, amire útdíjat fizetek. Igaz, fenntartja a rendőröket akikben cseppet sem bízok, de azért jó hogy vannak.
    Mit ad még nekem az állam? Neked mitől a sajátod ez (vagy bármelyik) állam? Ezek a nagy szabvak, hogy az állam a tiéd, csak lózungok, semmi egyéb.