• Amergin
    #105
    Akkor ezekszerint te nem veszel részt a közteherviselésben. Sem adót, sem járulékot nem vonnak tőled, sem semmilyen illetéket nem fizetsz be a magyar államnak.
    Jó már neked :)
    Gondolom Monacoi állampolgár lehetsz.
    De ha mégis itt élsz bérből és fizetésből akkor ne mond nekem, hogy amit elvonnak tőled az nem a tiéd. Persze hogy az államé.
    De az állam, a Magyar Állam az nem a tiéd?? Nem az állam hozza létre önmagát hanem a polgárok hozzák létre az államot.
    Ezért is kellene nekik megszabniuk a "dolgok folyását".
    Ezzel szemben az van, hogy a lakosság jelentős része eleve nincs képviselve a parlamentben az 5%-os szabály miatt. (Senki nem hatalmazta fel a politikai elitet hogy kétpártrendszert csináljon Mo-on, pedig az jön 2010-ben)
    De ami sokkal fontosabb, a monetáris politikához a magyar államnak nincs semmi köze köszönhetően a D-209-nek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a 'független' jegybank kialakulásában.
    A rendszerváltás óta de facto, 1991 december óta de jure az hogy mit csinál az MNB az nem Magyarországon dől el. Ennek láttuk is a szép eredményeit a '90-es években.
    A hatalom annál van MINDEN politikai rendszerben (demokrácia, diktatúra vagy ezek bármilyen elegye) akinél a pénz, illetve az a fölötti ellenőrzés van.
    Az erős (tehát vagyonos) középosztály csak nyomokban létezik tehát értelemszerűen a hatalomból is ki van szorítva. A törvényeket nem az ő érdekében hozzák hanem épp ellenkezőleg: azt akarják hogy mihamarabb kihaljon.
    Szétszakadt a társadalom eladósított, Győzikén és sorozatokon, valóságsókon agymosott panelprolikra, és egy szűk kolaboráns elitre amely -némi részesedés fejében- most éppen az egészségügyet hajlandó átengedni a globalista pénztőkének (amely mindíg a kisemberek ha úgy tetszik a 'nép' érdekeit tartja szem előtt mint ezt mindannyian tudjuk...)
    Szóval a politikai elitünk (jobb és baloldal egyaránt) nem minket (magyar állampolgárokat) képvisel, hanem a globalista pénztőke profitérdekeit védi velünk szemben. És ezt hívjuk 'demokráciának'.