• RealPhoenixx
    #14
    Waterman es Kaadi: nezd meg az e-bay -en, 200 dollarert mar lehet kapni 32G-s SSD-ket, es lehet oket raidbe valoban.

    A raides teljesitmeny: add ossze a raidelt elemek szamat, ezzel szorozd be az 1 db egysegre juto teljesitmenyt, es a legrosszabb esetet feltetelezve ezt az erteket szorozd be 0.85-el.

    Altalanos teljesitmeny: nem a sima atviteli teljesitmeny a lenyeg, hanem az eleresi ido, sima atviteli teljesitmenyben a csatolo felulet miatt nem sokkal jobb, mint a mechanikus winchesterek, viszont az eleresi idok lenyegesen jobbak.
    /sok apro fajlnal, swap mamorianal, temporalis taroloknal ez a lenyeg/

    Elettartalm: a 200 dollaros cumo /vagyis a legolcsobb/ 2 ev garanciaval bir, vagyis ennek elettartalma varhatoan ennek megfeleloen biztos hogy 5 ev alatt van (persze szerencses esetben es normal desktop hasznalatot feltetelezve ez akar kihuzodhat 10 evre is akar).

    Ar: vannak olcsobb tipusok es vannak dragabbak, persze a legdragabbak a katonai es az ipari jellegu kivitelek, bar nem mindig ebben a sorrendben, van mikor az ipari joval dragabb a katonainal, szval az tobb dologtol fugg, lenyeget tekintve a kis felvevo piac es a garancia az ami ugy megdragitja ezeken a teruleteken.
    Konkret arakat innen tudsz szerezni:
    http://www.diamondcomputer.eu/catalog/index.php?language=hu
    De itt is utana tudsz olvasni a dolognak:
    http://flashmemoria.lap.hu/

    Boba Fett:
    Merevlemez gyorsasag: en a regi gepembe levo winchiket tettem bele egy ICH9-es lapot tartalmazo uj gepembe, persze q6600 2,4@3,4-en tekerem 8G 800MHZ-s rammal es 64 bites winserver 2003 R2-oprendszerrel (alias winserver2005), es pontosan meg nem tom minek koszonheto a kovetkezo: a kb 50.000-55.000 kbytes/sec -es masolasi sebesseg jelenleg ugyanazokon a winchestereken kb: 70.000-75.000.
    Vagyis 1G anyagot 15 masodperc alatt atrakok 1 egesz fajlra nezve.