SegédGépész#58
Üdv Mindenkinek !
Ha ennek a filmnek a létrehozásával az volt a készítők célja, hogy indulatokat gerjesszenek ( amit erősen kétlek ) akkor kiváló munkát végeztek. Évekig csak olvastam az itteni filmkritikákat ( mire végzek, sokan azt fogjátok gondolni, hogy nem is kellett volna ezen változtatnom :D ) ez a "mű" viszont már írásra kényszerített. A filmnek vitathatatlanul vannak jó pillanatai, ( pl.: amikor a kicsi születésénél Smith nem elvágja, hanem legkézenfekvőbb megoldásként egyszerűen ellővi a köldökzsinórt stb. ) összességében mégis akkora csalódás, hogy nem tudom magamban tartani a véleményem.
OK, hogy egy jó színésznő bármilyen szerepet el tud játszani, de nem biztos, hogy el is kell játszania azt. Személy szerint Monica Bellucci-t sokkal nagyobb színésznőnek tartom annál mint amit ebben a filmben mutatni tudott. K*rvát ( a filmvásznon és nemegyszer a forgatási szünetekben is ) karrierjük elején toporgó színésznőcskék szoktak bevállalni. Neki semmi szüksége nem volt erre. Gondolom a gázsira és az amerikai hírverésre már annál inkább. Ezért is kiábrándító az egész, hogy pont a legócskább filmekre jellemző "megélhetési színészkedést" juttatja eszembe. Clive Owen is erőfeszítés nélkül, rutinból, fapofával dolgozza le a maga 86 percét. "One for the money, two for the show."
Ez a film csak a Rodriguez és Tarantino által elindított B-kategóriás reneszánszt próbálja meglovagolni. Azzal a különbséggel, hogy míg Tarantínóék úgy készítettek filmet, hogy csak úgy tűnjön, mintha B-kategóriás lenne, addig ez kőkeményen az is lett. Végeredményben ez B-kategória 2007 ( szerintem ). Azt már mindenki döntse el maga, hogy ez most szidalom vagy dicséret.