archkoven#37
"Egyébként a Golyózápor-filmeknél érződik leginkább, hogy mennyire felesleges a hosszabb kritika műfaja. Lehet, hogy mindenki jobban járna, ha a szerző a rossz - közepes - jó szentháromságból választana minden kritika alkalmából egy jelzőt, oszt' jó napot. A rovat népszerűsége minden bizonnyal csúcsra jutna, senkinek nem kellene ezer meg ezer karakter mondanivalóról lehámozni a lényeget, hogy kiderüljön milyen filmről is van szó, hisz egy szóval is elintézhető a téma."
-hát Viktor te sem a szerénységedről vagy híres. Szóval elég lenne neked mindenféle indoklás nélkül annyit mondani egy filmről, hogy jó-rossz-közepes és megfelelő osztályzat esetén az egész sg-fórum együtt tódulna a moziba a filmet megnézni. Ehhez egyetlen dolog hiányzik csupán: mindenkinek a tiedével azonos ízlésficammal kellene rendelkeznie. Szerencsére ez nem így van.
Azért az elég szánalmas számomra, hogy a főkritikus számára az akciófilm jelenti a mozizás csúcsát. Főleg ha komolytalan. Olyannyira, hogy január első hetében azonnal év filmje státuszt adományoz neki, tudva, hogy ennél már egyszerűen képtelenség jobbat csinálni.
Én speciel kurvára nem bukom az akciófilmekre. Már gyermekkoromban sem buktam, pedig akkor még illett volna. Szóval nekem elég nehezen elképzelhető, hogy egy akciókomédia emlékezetes élmény, de adj isten, az ÉV FILMJE legyen.
"Amerikában 2006-ban bemutatott két legjobb akciófilm, a Crank - Felpörögve és a Halálos hajsza, de még a fent említett War is rémisztő bukás volt odaát, s ami még szomorúbb, Európában és nemzetközileg még nagyobb."
-Viktor, csak úgy bátortalanul kérdezem meg: nem lehet, hogy a te ízléseddel van valami baj?
Látva, hogy Szekeres Viktor teljesen elélvez a géppuskaropogásra és az autós üldözésre, talán nem ártana az sg-nek egy másik (egy komolyabb) kritikus után néznie, mert így olyan érzésem van, mintha egy pubertás mondaná meg az olvasónak, hogy melyik film "királyság" és melyik nem.