"Leragott csont, uj memoria allokacios algoritmust kap a 3-ban."
Ezt nem tudtam, nem olvastam róla, de nagyon örülök neki, alapvetően szeretem a firefoxot.
"En ezt a megallapitast nem korlatoznam egyetlen orszag/nyelv wikipediajara."
A magyart ismer olyan mélységben, hogy nyilatkozom róla.
"Mi koze ehhez a "vezetoknek"?"
Wikipedia vezetőire gondoltam, most (kivételesen?) nem a parlamentre :)
ZoliJ: -nem sikerült rájönnöm, hogy mi alapján írtad ezt a hozzászólást.
Megköszönném, ha kifejtenéd.
"az, hogy a többség(?) felülbírál téged"
Milyen többségről beszélsz?
selyem:
Ez a 90 mega ez alacsonynak számít, általában 200 körül van, és memóriaigényesebb munkák között az a 200 mega igenis jelentős tud lenni!
"Oké vannak gondok a memória kezeléssel, de nem kénne álandóan ezt hangoztatni. Egyékként meg ottvan az opera használd azt. (szabványkövető, gyors, és okos az is)."
Szóval tudjuk, hogy van egy elég nagy hibája, de ha ez egyszer meg lett említve, felejtsük is el? Akkor az IE-t is lehetne jó böngészőnek nevezni. ;)
Opera: Még elég régen próbáltam, egyáltalán nem jött be. Például több oldalt egyáltalán, vagy rosszul hozott be. Azóta gondolom már javult, de inkább firefox párti vagyok.
Firefox-hoz egy tipp, amivel le lehet csökkenteni a memóriafogyasztást, ha a letetted a tálcára a progit, ugyanis alapból ugyanannyit használ, mintha a képernyőn lenne.
Amikor leteszel a tálcára egy alkalmazást, általában csökken annak memóriahasználata, mert az ablak inaktív. Sajnos ez a tulajdonság nincs beépítve a Firefox-ba, de Windows alatt manuálisan beállítható.
A címsorba írd be ezt:
about:config
A kiadott listában kattints bárhova a jobb egérgombbal, és válaszd a Új --> logikai menüpontot.
A felugró ablakba írd be ezt:
config.trim_on_minimize
Az ezt követő ablakban a parancs értékét állítsd "true"-ra.
A Firefox újraindítása után a böngésző memóriahasználata majdnem felére csökken a tálcára helyezéskor.