• Bitman
    Nekem 3 MSI lapom volt/van itthon kb 4 éve. Sebességileg meg vagyok vele elégedve.
    Kb 2 éve volt egy gépcsere, és így a régi gépben lévő msi 845e-max átkerült anyum gépébe. Kb fél éve halt meg, de valami alkatrészt próbáltam ki benne, így ez saját hibámnak is mondható (pontosan nem emléxek, bár mintha a kipróbált alkatrész mégis működőtt volna ezekután, na mind1, különös halál).
    2 éve az új gépbe egy 915P Combo került, Prescott magos procival, meg voltam vele elégedve, amíg most nyáron egyszer csak azt mondta egy lefagyás után, hogy helló. Garis volt még, eprsze nagyker garilevél nem lett meg azóta se, pedig az összes papírt gondosan, egy helyre elteszem.
    Vettem bánatomban egy 945P Neo 2-t. Ezzel is meg vagyok elégedve, még semmi gond nincs vele, remélem még jó sokáig így lesz.

Az utóbbi két szegény alaplap nonstop megy, amikor itthon vagyok úgy is mindig gépezek, felesleges kapcsolgatni.. Ahhoz képest sztem egész jól bírják... :D
    Passzív cpu hűtés (ninja scythe), házat normálisan szellőztetem 12, 8, 8 centis ventikkel (hátul, oldalt, elől). Rendszeresen karbantartom, mármint portalanítom, stb.

Sztem jól bírják, bár a portalanítás és az "odafigyelés" sztem alap dolog, ha hossszútávó működést várunk. Rendszergazdánál melózok, sok ügyféltől fél-1 év után visszakerül a gép mindenféle hardver hibával: memória, alaplap, táp, processzor (kb ebben az előfordulási sorrendben). Igaz egy iylen bedöglött gép házának felnyitásakor nem is szoktam csodálkozni, hogy megdöglik benne valami. Cpu, táphűtőn áll a por, alaplap chipset hűtőbordán szintén rohad a dzsuva, videókártya hűtő természetesen áll egy helybe.

OFF: Vga hűtésen szoktam kiakadni. Oké, hogy low-cost pár e ft-os vga kártyáknál bedöglik a ventilátor, de amikor valaki vesz egy 40-50-ezertől a csillagos égig kategóriájú kártyát, akkor azért elég gáz sztem, hogy hűtő meghal mindegyiken. Történt ez nálam is egy Gecube x700Pro-n, pedig én aztán havonta kifújom porpisztollyal, tehát nem elfogadható a poros volt, és beragadt, és így aztán persze tönkrement dolog. Nálam a 2 éves állandó működés teljesen kikoptatta a csapágyát, és megszorult a forgó rész... Ennyit erről, szervíz persze közölte, hogy nem cserélnek hűtőt, komplett kártyacsere.. Na itt mondtam, hogy valami gyárilag izmos passzív hűtésűt, ~ ugyanilyen teljesítményűt veszek, és teszek rá egy 8 centis ventit, és boldogan megy évekig..