Sok alaplappal volt már tapasztalatom, de eddig nálam a legjobban az Asus-ok bírták. Az MSI és Gigabyte lapok se rosszak, bár hozzájuk csak kevés közöm volt, hosszabb-rövidebb időre, de ismerősökön keresztül hallom, hogy velük sincs gond, szinte kifogástalanul működnek. Egyedül a P35-ös szériával voltak gondok, bár ott több gyártó termékeivel is. Nekem spec a mostani az elmúlt tizenX év alatt a 3. Asus alaplapom, és eddig egyikkel sem volt gond, mindig csak teljes gépcsere miatt váltam meg tűlük. Eddig egy ideiglenes Aopen lappal volt gond (olcsó volt, office-ra kellett második géphez), amelyben elég hamar meghalt az IDE vezérlő, de még pendrive-al megoldottam a telepítéseket, aztán egy idő után valami kondenzátor probléma lehetett, mert egyszer csak nem akart bekapcsolni :)
Amúgy ne lepődjünk meg ezen, hogy pár év alatt gajramennek, hiszen fogyasztói társadalomban élünk, nem éri meg nekik minőségi, hosszúéletü dolgokat gyártani, garanciát épp élje túl, és utána vegyed meg a következőt jó drágán...