• mousee
    Akkor mondom az én tapasztalataimat is vista téren:

Előszőr próbáltam a 32 bites ultimate-et. Tökjó volt meg minden, csak játékok nagyrész hibával kilépett, kedvenc videókonvertáló progim nem működött rajta, és sb live hangkarinak olyan hangja volt mint a nagyapám wartburgjának. Tökjó. Azért kapott egy esélyt, had menjen. Ami tetszett, hogy ha egymás után 5ször átraktam hibrid alvásba, aztán felébresztettem (kb 10 mp diferenciával), akkor ötödjére már nem nagyon akart elindulni. Oké, senki nem fog ilyet csinálni vele, de akkor is ciki. A másik: kegyetlen tetü lassan indúlt még 1 hónap használat után is, pedig állítólag tanul, és egyre gyorsabb lesz. Tapasztalataim alapján ez így ebben a formában marhaság. Ami végképp betette a kampecet, az az volt, amikor picasaval rendezgettem a családi fényképeket, és az egész kékhalállal elpatkolt. Fincsi. Utána jött a 32 bites home premium. Majnem ugyanez, bár az kicsit gyorsabban indult. Aztán egyszer egy szép napon letöltött magának egy rakat update-et, kért egy újraindítást, amit meg is kapott. Ugye induláskor írta ki, hogy frissítések konfigurálása folyamatban, és kerregtette a vinyót veszettül. Ezt csinálta egy óráig kb, de pont este volt, szal hagytam estére, had konfiguráljon a lelkem. Reggel ugyanez a konfigurálás ment még. Aha. Akkor reset. Szintén konfiguráló képernyő jön be, és ugyanaz mint este. Zsír. Na akkor jött a nagy ötlet, lévén hogy elég bika gépem van, próbáljuk le a 64 bitest, úgyis az a jövő, kezdjük el szokni az elején. Ja. 64 bites home premium felrak. Szintén az alap hibák, játékoknál kidob, csomó xp-s fav progi beint h ő márpedig nem indul el. Tökjó. Hangkártya detto. Tényleg zseniális, ez is kapott kb 1 hónapot, de ez is csak lassult, a végén már nem bírtam, 64 bites ultimate felrak. Ez egész jó volt, azonkívül hogy tetülassú. Ekkor jött át a sógorom, aki kérte h tegyek fel neki xp-t a laptopjára. Oké, xp-t felrak, és csak úgy néztem hogy a kis 1,6os celeron m proci porbaalázza xpvel a E6420-as core2duo gépemet vistával. Na akkor döntöttem el, hogy jön vissza az xp, és tényleg, felüdülés. Komolyan.

Ami mondjuk jó volt a vistában:
    - Szép volt
    - Windows update nagyon faja volt, drivereket is leszed, nem úgy mint XP-nél
    - Kis indikátorcsík a sajátgépben a winyón h meddig van. Az tetszett. :)

Na kb ennyi.

Bocsánat a regényért, csak gondoltam megosztom tapasztalataimat a külvilággal.

AMúgy gép amin próbáltam vistázni:

E620 Core2duo (4M cache, 2,13GHz)
    2 Gb 667 Mhz CrossAir RAm (2X1GB)
    250GB-s Samsung Sata winyó 16mb gyorsítótárral
    GF 8500 GT (512 VRAM)