• HuMarci
    #24
    XP-re annó azért állt át mindenki mert más volt mint a többi. Akkor a win2000 és a win me volt a legelterjedtebb. Inkább a win me-ut használták sokan otthon, mivel a 98 nagyon nagyon kékhalálos volt (szerintem). Xp-re én 2001 végén tértem át. 566cerkával és 128 mb rammal nem volt valami gyors, de új volt és szép, és megbízható. Akkor se nagyon játszottam meg most se. Mostanra az xp süvít az újabb hardverekn, minden kompatibilis vele, semmi gond nincs. Vistával az a baj hogy az Aero felületen kívül nincs benne más amimiatt áttérnék, de egyelőre csak tesztként fennt van az asztali gépemen. Folyamatos használatra még nem jó. Megeszi a gépet, rengeteg driver még hiányzik.
    Szóval jó lesz a Vista ha lesz hozzá mindenkinek elég erős vasa (2Gb ram minimum és 2 magos proci dx 10-es vga-val igaz a mostani dx9-esek is jók), és mire ez meglesz reménykedhetünk hogy meglesznek a driverek.
    Na most mielött megkérdezné valaki hogy milyen driver nincs, sorolom:
    -Mustek scannerhez nincs gyári driver csak windowsos, amivel nem tudsz diát szkennelni vagy negatív filmet
    -Hp nyomtatóhoz szintén csak gagyi vistás driver van, és így egy csomó funkció nem működik (pl.: hány dpi-be nyomtasson, fakete patront használjon vagy feketét és színeset)
    -Ati Radeon All In Wonder kártyák multimédiás része használhatlan, magyarán hiába pl egy ati radeon 9700pro all in wonderem, amin nem tudok tv-zni, se digitalizálni...
    -Az előző kártyához járó távirányítóhoz nincs driver, amivel pl a winampot is tudnám kezelni
    -És még valami: Creative SB Live-hoz sincs gyári driver, csak egy tákolmány aminek a midi része minősíthetetlenül rosszul szól
    Na akkor most tényleg komolyan kérdezik egyesek hogy váltsak? :)