• Szilvi79
    #36
    Miért háborodik fel az ember egy filmen olyan erősen, főleg ha fantasyt néz meg?
    Azok számára akik olvasták a könyvet és szereték is azt, végigizgulták joggal remélik azt hogy a drága mozijegy fejében azt kapják amit igértek nekik (nekünk). Márpedig az ha egy filmről beharangozzák hogy xy könyve kerül megfilmesítésre, akkor az valóban úgy legyen és ne csak reklámkampány részeként használják azt ki!!! Ezek a filmek azoknak az embereknek köszönhetik az első szinten a megszületésüket akik megvásárolták (megintcsak nem kevés pénzért) a könyveket! Az felkerült egy bestseller listára, kommentálták stb... Majd megy egy Hollywoodi üzletember aki megveszi a jogokat mert tuti kasszasikerre számítanak. Őket is meg lehet érteni, ez nekik egy bizonyos módon félgarancia, de ezt a garanciát biztosítsák ők is.

    Az Eragon pontosan ezért volt vérlázító! Egy totálisan más sztorit tálaltak nekünk, és közben úgy kongatták a hírverés harangjait mintha maradandóan megkapná az ember azt amit vár. És amit az ember vár az minimum a könyvhöz való hűség! Szerintem a legtöbben megértik azt, hogy nem fér bele minden egy 2 órás filmbe, ill. máshogy tudják bemutatni mint ahogy azt az írott szó engedi, de azért vannak határok!

    Egy könyvadaptációt nehéz elkészíteni valóban, de azért vannak igen kiemelkedően jó példák arra, hogy azért ezt meglehet oldani, csak egy (vagy több) jó szakember kell hozzá.