digi
  • BaliBoy
    #3531
    Honnan tudod, hogy abba megy be az optika? Hogy érted, hogy az ED kifingott? Ha Cisco modemed van (EPC 3xxx) akkor ED3 szabványú neted van.
    Hát szerintem ez az erősítő rendelés elég nagy hülyeség. Főleg, hogy ha az oszlopon tényleg az ONU van. Amiben egyébként már csak azért is kétkedek mert ONU után illik egy un. indító erősítőt feltenni. Márpedig ha ez a helyzet akkor bőven kell lennie jelnek.
    Amit mindenképpen érdemes megtenni:
    - a 3-as osztó kapásból kuka. Szar, kínai, új korában is rossz minőségű. (aminek ilyen arany színű matricája van, azt messziről kerülni kell) Ilyen márkákat próbálj találni: Triax, Hirschmann, Flomatik, Tratec... Sima 3-as osztóként kell kérni. És a kereskedőnek ne higgy, ha erre az aranyszínűre azt mondja, hogy jó! :)
    - a teljes kábelt nem feltétlenül kell cserélni. Műszer híján nem tudod ugyan megnézni, hogy mi van rajta, de ha külsérelmi jelek nincsenek rajta (szigetelés sérülés, törés) akkor jó eséllyel nincs vele gond
    - viszont a csatlakozókat mindenképpen cserélném. A fekete kábeleken roppantós csatik vannak, ami nem a legjobb. Viszont ami nagyon nagyon rossz, az a fehér kábel. Ha jól látom a fényképen azon a csavarós van. Azonnal kuka.
    Jó lenne, hogy ha a szerelővel le tudnád őket valami ilyesmire cseréltetni: (kompressziós csati)

    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.02. 20:59:13