PTI
-
praksi #5 anyám most kapott karácsonyra egy PTI 891-est, kb. egy órá szöszölés után igyekszem objektív lenni.
ami nekem pozitív:
- nagy kijelző, szép színek
- külső hangszóró
- alapból 1 Gb, de ha jól láttam memóriakártyával bővíthető
- zenelejátszáson és diktafon funkción kívül tud videót, képeket (JPG), szöveget (txt) megjeleníteni
- játékok
- saját akksija van, amnek a töltése egy egészen érdekes konstrukció: adott az adapter, amelyen semmilyen vezeték nincs, hanem a kábelt külön kell csatlakoztatni; ez a csatlakozó viszont szabvány USB (a töltőkábel jár hozzá)
- egyszerű kezelés, 4 kurzor gomb, 1 Mode gomb, 1 Play/Pause gomb
(illetve van egy Rec gomb is, de azt gyakorlatilag felesleges használni, mert a Record külön elérhető a menünből is)
- magyar menü
- CD melléklet, ami tartalmazza a lejátszó driver-ét (Win 98 esetén); Win 2K, vagy afölött már felismeri az oprendszer (megjegyzem említ még MacOS és Linux változatot is, de azt nem jegyeztem meg)
ami negatív:
- baromi lassan bootol
- hajlamos egy kis időre kiakadni
- az egyszerű kezelés az néha a hátrányára válik, ugyanis nem mindegy pl, hogy a Mode gombot milyen hosszan tartod nyomva - ez befolyásolja a funkciót is.
- a magyar menüben "Informacije pomilnicja"... (ami mint kiderült a háttértár állapotát jelzi)
- adtak hozzá angol és magyar nyelvű használati utasítást; az angol szép terjedelmes, sok oldalas, egyszerű nyelvezetű, képekkel illusztrált; a magyar pedig egy 5-6 oldalas leporelló, amiben csak a hangfelvétel és -lejátszás van leírva, a többi funkcióról, a CD-n lévő driverről, beállításokról, stb. említést se tesznek..
- a gyári füllhallgatónak a bal oldala nem szól (apám szerint a boltban még működött); a jobb oldalon egy kis műanyag díszelem hiányzik.
Boltfüggő:
- az árát nem tudom, mert édesapám vette.
- a boltban voltak kedvesek minden sz***al teleszemetelni, kb. 26%-ban foglalt a háttértár.