Milyen legyen a számítógépház?
  • MerlinW
    #2993
    A vízhűtés amellett, hogy macerás, csak 2-3 fokkal hatékonyabb. Az AIO kb ugyanazt nyújtja, mint a léghűtés -1 venti hangja + sok pénz. A léghűtés, jó minőségű (12-14cm-es, 1500-3000rpm-es, halk) venti még mindig a legjobb választás ár/érték arányban. Bármit használsz, a szoba hőmérséklete fogja meghatározni a végeredményt. Fan controller, 3 elől, 3 felül, 2 hátul + CPU több, mint elég.

    Az AIO egyetlen előnye, hogy nincs venti a procin, a meleget ugyanúgy a venti(k) fújja ki. Számomra placebó, de legalább jó drága.

    A vízhűtéssel (ami még drágább) meg egyrészt baromi sok meló van, neked kell a csöveket vágnod, hajtogatnod, szétszedni a VGA-dat, cserélgetni a löttyöt, stb, és ahhoz is ugyanúgy kellenek a ventik. Fancy, de szerintem távolról sem ér annyit amennyi meló van vele. Hacsak nem tiszta dizájner/kirakat PC-t akarsz építeni.

    Nekem elég forró konfigom van most és 2 elől, 1 fent, 1 hátul (mind Noctua Redux 140) + Noctua NH-U12S a procin tök egészségesen tartja a hőmérsékletet, úgy hogy 30 fokos tetőtérben van, klíma nélkül.

    Jayztwocents YT csatornája, van rajta rengeteg PC építés, hűtéssel kapcsolatos info.
    Valamint Linus Tech Tips is csinált sok ilyet. Mindkét csatorna "dummy" nyelven tolja, tehát szájbarágósak.

    Itt egy pár tőlük:





    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.07.31. 20:28:57