Milyen legyen a számítógépház?
  • RJoco
    #2992
    Igen, bocs, ez lemaradt. Bár én logikusnak gondoltam, hogy ahol radiátor van, ott folyadékhűtés is. De ezek szerint van, aki csak úgy betesz egy radiátort. No comment

    Nem egy videóban láttam már, hogy előre tették a radiátort a ventikkel. Felülre is lehetett volna, de nem, előre tették. Valamint volt egy venti hátul és felül is.
    Sajnos arra nem tértek ki, hogy ilyenkor milyen irányba megy a levegő. És az előítéletes logikám alapján, talán senki nem szereti, ha a lábára, arcába fújja a gép a levegőt. Ez alapján arra tudok gondolni, hogy a proci által fűtött, radiátorról lejövő meleg levegő bement a gépházba, majd az alaplapot (VGA-t) "hűtve" hátul és felül távozott.
    Bár a VGA lehet, hogy lentről is be tudta szívni a levegőt, ha jól emlékszem, akkor nem volt a gépháznak táp és HDD takaró lemeze.

    Ezért nem értem a dolgot.

    A dilemmát az adja, hogy, ha készre szerelt AOI-s dolgokat veszek, hogy tudom megfelelően elhelyezni a proci és a VGA radiátorait, hogy a ventik ezekről kifele fújják a levegőt, de az alaplap is megfelelő hűtést kapjon? És természetesen a készre szereltek csöveinek el is kell érnie a megfelelő helyre.