Köztünk voltak, vannak és lesznek
  • Mirk
    #134
    "senki épeszű ember nem ölne meg senkit."
    hát ja, ez az ami nem igaz. a gyilkos nem elmebeteg, nem más mint te, annyi a különbség közte és a többi ember között, hogy ő megteszi azt amire más csak gondol. persze itt a sima gyilkosságokról van szó. a nekrofil értelmi fogyatékos aki hullákat erőszakol meg és a szomszéd skalpját hordja sapkának természetesen nem normális.
    na és hogy kell érteni ezt az épeszűt? épeszű, mint aki elítélendő és elfogadhatatlan cselekedetnek tartja a gyilkosságot, mert így érzi, vagy épeszű, aki azért nem öl, mert tudja, hogy nem érné meg számára semmilyen módon. más szóval, van az az ember aki az úgymond érzelmei és elvei gátolnak meg a gyilkosságban, illetve az aki képes lenne gyilkolni de tudja hogy börtönbüntetés/halál/társadalombólvaló kirekesztés vár rá.
    ugye gyilkos hajlamú emberből van 3 alaptípus: a buta aki túl buta ahhoz hogy elkerülje a lebukást, és ahhoz is túl buta, hogy erre rájövén inkább letegyen a gyilkosságról - ez börtönbe megy hamar; a nagyon okos, aki elég okos ahhoz hogy megússzon egy gyilkosságot, és meg is teszi - ez vagy nem megy börtönbe, vagy csak pár év múlva; valamint az okos aki elég értelmes ahhoz hogy tudja, nem tudná úgy elkövetni a gyilkosságot, hogy utána gyanún felül/börtönön kívül álljon, ezért nem is cselekszik - ez otthon marad.
    és ahogy a vaspofa is írta #76-ban önmagára, igenis sok ember képes lenne gyilkosságra. nem kell ehhez rossz gyerekkor, vagy hasonlók. ez benne van az emberben. nem találtok még egy fajt ami így irtja társait. ez az értelemmel jár, a nem ösztön alapú élettel.