• assdf
    #188
    "A reakcióitok tipikusak amúgy. Magyarországon nyilvánosan (2 főnél nagyobb tömeg) paraszt szájából kb. Mátyás király óta nem hangzott el elégedett kijelentés. Mindég szar volt valami."

    Ebből is látszik mennyire nem figyeltél oda töriórán. Ugyanis a mellett hogy a parasztok mindig lázadoztak, igen erős hangsúly volt azon is hogy mindig a paraszttól vettek el mindent a nemesek stb. Lehet aludtál ezeken az órákon de megjegyzem volt tized, meg kilenced, meg füstadó, meg kapuadó. A tizednél pl a termény 1/10-d vették el, 9ednél meg az 1/9éd. Na most a fentiből látszik hogy nem a kincstáros termelte a terményt ebből következőleg nem is tőle vették el a termény tizedét hanem a parasztól. És ha megnézed hogy miért is? Azért mert ebből a pénzből épitettek a nemesek kastélyokat magunknak és tartottak benne tivornyákat egész évben. Nos kérlek ezért lázadoztak a parasztok minket.

    Manapság annyit változott a helyzet hogy a "nemesi réteg" nevezhetjük őket politukusi gárdának+körités kastélyokat épit magának+üdülőket hawaion+20-30 millás terepjárókat vesz magának. Ugye hogy ez nem is olyan nagy változás? Csak haladtak a korral. És persze ugyanugy a paraszt pénzéből csinálják ezt.
    Te cimeres ökör (ez már örökös jelző lesz rajtad)