• NEXUS6
    #28
    Mindenkinek megvan a saját érdeke. A jövőben a kiadók valszeg így vagy úgy nadrágszíj meghúzásra lesznek kényszerítve, mert DVD minőségben simán megéri a netről leszedni a rippelt anyagot, szal fizikai hordozóból olyan bevételeket mint 2-3 éve, már lehet, hogy nem lesznek képesek produkálni.
    Egy 10-20GB-os HD szörnyeteggel viszont az átlagemberke nem fog vesződni (ma még), szal 2-3 évig még biztos lesz jogosultsága a fizikai HD formátumoknak. Ez idő alatt kell a hordozóból annyi profitot kiszedni, ami csak leghetséges, mert, hogy utána mi lesz az kétséges. Lehet, hogy marad a fizikai hordozó, de lehet, hogy tényleg háttérbe szorul. Az, hogy mit ért meg az embereknek "kommunizálni" az sokkal inkább függ az átlag vásárló számára rendelkezésére álló technikai szinttől, mint a régiókódoktól és egyéb védelmektől, meg a Btk-ban levő ide vonatkozó büntetési tételektől (lásd pl. kétkazis rádiós magnó)

    A FOX is olyan cég mint a többi, profitot akar minnél kevesebb munkával - erre jók pl. a birtokolt szabványok, szabadalmak - de a piac jelenlegi helyzetét értékelve még a Sony is azt mondja, hogy meg kellett volna egyezni, mint anno a DVD-nél, mert ez a verseny senkinek nem jó (mármint a cégeknek, nekünk azért nem rossz ez az árverseny;)))

    Szerintem az lesz, hogy 1-2 éven belül a 2 tábor képviselői összeülnek és a formátum háborúban elért eredmények szerint elosztják/kölcsönösen hozzáférhetővé teszik a formátumhoz kapcsolódó jogokat/szabadalmakat. Szal valamelyik tábor vásárlóközönsége így vagy úgy szopni fog, mert valszeg csak 1 szabvány marad, minnél tovább tarta a marakodás annnál rosszabb lesz a helyzet.