• Sheltem
    Sziasztok!

Eddig nem írtam véleményt mert minimum act1 el végezni akartam(act2 közepén járok) mielőtt bármit is írok, hogy legyen alapom.

Nos, ez a játék egyszerűen fantasztikus..méltó utód az már biztos.
    Rég nem éreztem már ezt játékokkal kapcsolatban pedig volt 1-2 az utóbbi időben ami tetszett de ez a nonplus ultra... A lehető legegyszerűbb játék mégis a lehető legjobb...

kb 2.5 évig lotroztam és wowoztam is keveset így leírnám aztis, hogy szerintem miért jobb a diablo3(az én szemszögemből! tehát szigorúan szubjektív):

- amit nem igazán csíptem soha a lotroban/wowban(előbbiben méginkább), hogy hiába fejlődött szépen a karakter(legyen az bármilyen) soha nem éreztem a karakteremet, hogy igazán "erős" persze nagyobbakat sebeztem, jobban túléltem raideket/instákat bizonyos helyzeteket, de mégis valahogy nem tűnt "erősnek" a karakter, ezt a diablo3ban tökéletesen megoldották, a barbárommal rombolok, pusztítok, ordítok stbstb...érzem azt, hogy igenis erősödik, fejlődik a karakter és nem csak a rám írt számok, értékek, cuccok jelzik, hanem igenis érzem méghozzá nemkicsit.
    - loot első kör: Wow és lotro szintén.. Adott egy cucc amit farmolsz. Ha kiesik és a tiéd lesz(erre visszatérek) akkor örülsz mert megvan , de(!) ugyanezt a lootot látod máson is aki kifarmolta...Lotroban pl esik egy ritka gyűrű mindenkinek ugyanaz lesz a statjai semmiben sem különböznek...és igen ez a diablo egyik legnagyobb előnye(a hangulaton kívül), hogy itt van egy rare vagy legendary cucc aminek nincsenek fix statjai, mert szinte mind variálódik és van 1-4 db olyan ami fullrandom. Ergo mindenkin más cuccokat látsz...és ez megnöveli rohadtul a játék szavatosságát is, később unja meg az ember(én legalábbis)
    - loot második kör: MMOknál a pass/master loot és társai... Nagyon tetszik az az újítás, hogy nem kell rohannom a lootért(mert valaki felkapja mint d2ben előttem, hiába én lőttem ki messziről wizarddal a diablot utolsó lövéssel ő közelebb állt és leninjázza a lootot előlem) itt mindenkinek saját lootja van és a csapattársaid nem látják ami neked esik. Ez fantasztikus újítás!
    - MMok ban statikus pályák...Na igen, bár manapság nem nagy cucc talán random generált pályákat csinálni, WOWban és Lotroban mindig ugyanazokba az instákba mész ugyanazokba a raidekbe(azért jövök csak ezzel a 2 játékkal mivel azokhoz viszonyítom amikkel játszottam ergó ahol van viszonyítási alapom). Diablo3 ban minden egyes alkalommal máshogy generált pályákon vagy.

Egyelőre ennyi amit ki akartam írni magamból, persze sok más dolog miatt is fantasztikus(a lépten nyomon felbukkanó tökéletes animációkat, az iszonyatkomoly zenét már nem is említem)...
    Végszóként annyit írok, hoyg bár még normál fokozaton tartok, de nagyon remélem, hogy nem kell várni 4-5 évet az első kiegészítőig, mert ebből a játékból semmi nem elég....
    Mentem vissza játszani.