• BlackRose
    Nem vagyok ebben biztos. Én általában az elmúlt időben a Yahoo-t jobb keresőnek tartom, viszont az a tény, hogy a Google 99%-ban megtalálja azt amit keresek, elég, hogy a Google legyen a keresőm a Yahoo-t csak akkor veszem elő ha nem vagyok megelégedve a Google eredményével (ami nagyon ritkán történik). Szóval 100% biztos vagyok benne, hogy a usereknek 70% soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy a Google ne elégítse ki és ez esetben ha valaki most kihozna egy 10x jobb keresőt a Google-nél, akkor is nagyon hosszú időbe telne, hogy a userek 70% váltson. Hasonló az eset az IE-vel is, hiába jobb a Firefox, nem tudja leverni az IE-t mert a userek 70%-ának az IE elég jó.

Hogyan lehet ezt megváltoztatni? Először is csak hosszú és nehéz munkával, de az igazság abban rejlik, hogy a keresőt valamivel bővíteni kell, valami olyan dolgot kell a usereknek biztosítani ami megoldja valamelyik problémájukat és amire a Google ne ad választ. Ha tudnám, hogy ez mi akkor most miliárdos lennék, de a tény, hogy a keresők piacán ebben a formában a Googlet lehetetlen megverni még ha sokkal jobb keresőmotort fejlesztünk ki akkor sem nehezen dönthető meg. Szóval a Google-val nem a keresők piacán kell versenyezni, hanem új még nem létező piacokat kell teremteni és ezt csak új és még nem létező termékekkel - alkalmazásokkal lehetséges. Ez esetben a Google uralma is gyengülne mert lukratívabb piacok nyilnának meg és idővel a Google részesedése is csökkenne mert az embereknek a keresés már nem lenne akkora jelentőségű mint most. Persze mondom, nem tudod mi lenne ez (sajnos), ha tudnám akkor én lennék a következő "Google" :)