• Faby
    #74
    Pedig ez az útja annak, hogy aki eleve hajlandó megvenni a "zenét", illetve annak egy másolatát, valami pluszt is kapjon a termékhez, legyen valami fizikailag megfogható dolog, ami megtestesíti magát a terméket.

    Kicsit sántít a párhuzam, de pl a DVD-knél is van fapados extra nélküli kiadás 999 Ft-ért és van csilli-villi felturbózott makettel kiegészített bővített kiadás pl 9999 Ft-ért. Aki akarja, megveheti az olcsót, de akinek kell, veheti a drágát is, a választás az övé. Zenénél, a CD-knél nincs ilyen, ott egységesen drágák a lemezek.

    Mielőtt megkérdeznéd, ha úgy jön ki, én is megveszem a drágábbat, ha az számomra fontos hozzáadott értékkel bír. Igen, megvettem a LOTR exkluzív kiadását az Argonath szobrok, Gollam illetve Minas Tirith makett miatt, mert _nekem_ kellett. Én döntöttem el, vehettem volna az olcsó kétlemezes kiadást is.

    Vissza a főmenübe: a zene ipar, kiadás szerintem csak a legális, megfizethető online terjesztéssel maradhat életben. Mégpedig úgy, hogy legyen valódi verseny, ne legyenek kapcsolt dolgok (iTunes - iPod, más lejátszón nem is tudod meghallgatni az onnan vásárolt zenéket, ez is röhely), monopóliumok, pláne ne legyen másolásvédelem!