ha nem hypeolnák annyira az OLED-et akkor kb már kereskedelmi forgalomban lennének jóminőségű SED megjelenítők. a lényege, hogy amig a CRT-ken egy, pontosabban három elektronsugarat hoznak létre (csak hogy elég ereje legyen hatalmas áramfelvétellel és a sugarak jó pozicionálása érdekében magas feszültségű tekercsek hada is segít) és végigvillództatják a foszforos belső felületen és így lesz kép. a SED-eknél is a felület egy elektronok hatására fényt kibocsátó foszforos anyag, DE minden subpixel mögött van 1 apró kis elektron forrás. ezért aztán subpixelenként befolyásolható és ugye annál fényesebb egy pont így, minél több elektront kapott egységnyi idő alatt. nagyon szép színei vannak elméletileg és ugye nincs villódzás csak extrém kontraszt, nagyon gyors, elég vékonyka modulok gyárthatók ebből is és a fogyasztása is egész jó. ja és elméletben gyártható lenne nagy méretben is. pech, hogy az OLED kutatásba már sokkal többet öltek akkor mikor ez elkezdett kibontakozni, így naná hogy az oled felé kacsintgatott mindenki.
személy szerint én is inkább oledet látnék az asztalomon, mert láttam pár kicsit és azok nagyon tetszettek. tehát alapból egy matt fekete felület, ami ha áramot kap éxtrém szép színeket ad ki magából és ami nagyon nagyon más a CRT/PLASMA/LCD -hez képest az az, hogy kevésbé vakít. szerintem sokkal jobb lenne irodai munkára pl.