Failure#28
való igaz, hogy a CRT szebb képet ad, de azért valljuk be, az LCD-nek is vannak előnyei.
Hogy mást ne is mondjuk, nincs neki mélysége. Mármint, fizikailag. A képcső miatt a CRT meg bazi nagy helyet foglal. Ami egy TV-nél még rendben, mert elrakod a szoba sarkába.
Viszont a CRT monitorok örök problémája az volt, hogy hogyan ne foglalja el az asztalt, hogyan fog eléférni még egy billentyűzet, meg egy egér is, stb.
Való igaz, hogy a képminőség jobb.
Ugyanakkor én még az életem felét rémes vibráló CRT-k előtt ülve töltöttem, amire annyira nem vágyom ismét... na, az LCD legalább ilyet sem tud. Igaz, 85-100 Hz-től már a CRT is jó, de én valahogy akkor is jobban érzem magam egy LCD előtt, mint egy direkt a pofámba nyomott katód előtt. :D
nade ez eléggé OFF.
Az OLED-et gondolom ha más nem, piaci megfontolásból is visszatartanák, ha lehetne már most gyártani, akkor is, egész egyszerűen azért, hogy kivegyék a pénzüket az LCD technológiából.
A Sony-nak meg gondolom inkább csak presztizs kérdés, hogy ő mutatta be először, aztán innentől meg majd nyugodtan elücsörögnek a fejlesztésen még pár évig. IMHO.