mindenféle. saját eggyüttes, tanárok stb
  • htr93
    #47
    A faluban, ahol lakom:( ált. suliban csak zongorázni és furulyázni lehetett, de tanévnyitás után kb 2 hónappal Marcali zenesuli átvette az "irányítást", tartott egy bemutató koncertet.( cselló kvartett, zongora+mindenféle,klarinét,fuvola,csellló, kürt,sőt, még egy kisebb(8-9 tagú fúvós zenekar is jött) aztá mindenkitől megkérdezték min akar játszani(én meg oda-viszza voltam az örömtől, legszívesebben 6 hangszeren játszottam volna...)mondták hogy hangszerbérlés egy hónapra ötszáz ft.csak. az krvolcsó. Megkérdeztem, lehet -e gitározni(5 éve nyomom, csak nem tanártól..:( mondták hogy nem, de lehet de marcalban lehet.... 2 óra rinyálás muteréknak, és már ülök a buszon marcali fele megyek zenesuliba!áárgh de jó volt! megkérdeztem lehet -e gitározni, és azt mondták hogy nem, de lehet b.gitározni, de ahhoz kell előtte egy évet csellózni(ennek örültem, mert úgyvolt, hogyha nem gitározok, akkor csellózok..szóval akkor marad a cselló... ha már 500 000 egy új fasza cselló nem használtan, havi 500ért?simán. Aztán megtetszett mint állat, +tanár is összevissza dícsért, mert az alapok állítólag úgy bennem voltak hogy csak na. meg nagyon hamar megtanultam kottát olvasni...meghogy a vonós kezem ben van egy lazaságnak köszönhető mozdulat, amit öntudatlanul is megcsinálok, és nagyon fontos, másokban pedi scak sok-sok év után fejlődik ki(wáárgh királyság..) szóval feltette a kérdést, hogy "gondoltál már arra, hogy zenész legyél?
    :)

    És amikor én ezt az egészet kezdtem, volt két csellista csaj akik naggggyon komolyan nyomták..és én sokszo rhallottam őket.. mondták, hogy ők is zenei pályásak leszenk, de ők ebbenaz évben felvételiznek(ewgy nagyon erős, magyar.o egyik legkeményebb sulijába...). Azt is mondták, hogy ők 6 éve csellóznak, de én hamarabb be fogom hozni őket. jötaz egy év alatt két osztály-terv, és csiribú.

    Ez mind 3 éve volt. ebben az évben(tehát két és fél év után) már felvételiztem, de nem vettek fel.. talán majd jövőre. A 2 csaj nyomdokaiba lépek!:)

    Ebből az egészből azt akartam kihozni, hogy TUDOM hogy az én tudásom semmi az övékhez képest, még ha 2 éve nem is hallottam őket,és Addig, amíg nem leszek yoyo ma,(a csellisták tátrai-ja, bár asszem kínai) addig lesznek nálam jobbak, és ha zenetanár leszek, és egy ó zenetanár, mert tényleg naggyon durván nyomom,akkor is lesznek nálam sokkal durvábbak...

    Ja, és még az nagyon szép az egészben, hogy amiket két éve a 2 csaj nyomott, állítólag most én tanulom azokat!:)