• Sanyix
    És hogy van az, hogy ezekből soha nem látok semmit egy bonyolult programban. Persze azokról beszélek, amiket nem írtam le, mert te mégegyszer leírtad annak azokat amiket énis leírtam hogy kellhet :)
    Mit lehet annyit elméletezni egy prímszámon?
    Valószínűség számítás? Az informatika általában konkrét dolgokról szól, nem valószínű valamikről...
    Differenciál egyenlet. Kérlek írj egy példát hogy hol használható, mert ilyet sem láttam sok forráskódnál.
    Halmazelmélet, óó ez is mekkora értelmetlen marhaság. Mikor adatbázis elméletből halmazokkal magyarázzák hogy hogy kéne kinézni a tábláknak, és a kapcsolatoknak, nem értek semmit. Gyakorlaton megmondják mit kéne csinálni, simán megcsinálom mert nem haszontalan hülyeségekkel írnak le haszontalan hülyeségeket, hanem valami értelmes dolgot kell létrehozni, amit még látni is hogy működik. Okj képzésen is: adatbázis elmélet 1-2-es körüli szédelgés, gyakorlat, stabil 5-ös pedig egy tanárom szerint "elmélet nélkül nincs gyakorlat" fú ennek az ellenkezőjét hányszor bizonyította a fél csapat...

Ja és ha ezek a dolgok külön matek témájú programokra kellenek, akkor ugyanolyan haszontalanok maradnak általános programozásban...
    Ne azt mondd amit belédvertek az informatikához semmit nem értő matektanárok, hanem azt amire a valóságban szükség van.
    Ráadásul az a legrosszabb, hogy matektanításkor mindent az embernek kell kiszámolnia(és ha elszámolsz valamit akkor buktad is a feladatot, mondjuk vizsgán), holott programozáskor éppen az a cél, hogy a gép tegye ezt, mert arra való.