"Egy informatikusnak matematikát, villamosságtant és közgázt viszont tudnia kell."
És miért is? Eddig bármilyen programot kértek tőlem, megírtam azzal a matekkal amit eddig tudtam. Mégis mire kell mégtöbb matek? Ja és írj már pár példát, mert én matekot csak 3d-ben (de ott is csak vektorok, meg szögfüggvények, és mátrixok) láttam(ezek okék is, használom is néha). a a ciklusok meg logikai részek meg halál könnyűek. hol van mondjuk komplex szám, vagy függvény analízis, deriválás, meg hasonló hülyeségek programozásból? Mert én sokszor keresgéltem ilyesmiket sokféle forráskódban, de mindig csak a fent említett 3 dolgot találtam. Arról nem is beszélve, hogy a fent említett dolgokkal való összetett műveletekre 6546546456x megírta 64564578547 ember a függvényt/metódust, és elég akár a megfelelőeket összeszedni, és használni.
És a villamosságtan? Na az minek? Hány informatikus forrasztgatja a gépeket? Sehány kb? Mi a ráknak akkor villamosmérnök ha helyettük egy informatikusnak kell elvégezni egy villamosmérnök dolgát? Ráadásul a villamosságtan oktatás úgy zajlik, hogy számolj ki egy rakás tekercsel, ellenállással, kondenzátorral kirakott, összevissza(amúgy értelmetlen, semmiresemjó áramfogyasztó) áramkörben mindenfélét, de arról rohadtul fogalma sincs senkinek, hogy miért úgy kell számolni, miért úgy történik ahogy történik, mert csak kiszámolni kell a valamit.
Közgáz na az meg lol. Az a legnagyobb álltudomány amiről valaha hallottam. Teljesen egyszerű dolgokat magyaráz, bonyolultan(ebben hasonlít a matekhoz néha), jól hangzó angol szavak használatával. Ezt a "tudományt" is feltűnési viszketegségben szenvedő, okoskodó majmok hozták létre.