• assdf
    Óriási tévedésben vagy. A mai diploma csak arra jó hogy lobogtathasd illetve hogy a hr-es ne első körben vágja ki a jelentkezési lapodat. Mert ma már mindenhová előirás a középfokú nyelvvizsga meg a diploma még a dinnyekapáláshoz is. De ez csak első körben számit, mihelyst tuljutottál a hr-esen és szakmai interjú következik a diploma el van felejtve az számit hogy mit tudsz. Nagyon sokan itt véreznek el mert hiába jön valaki 30 évesen hogy neki 3 diplomája van meg 2 nyelven tud, ha programozó kéne de programozni meg nem tud csak pascalban...

"Ha még nem tünt volna fel, egy egyetem/főiskola nem 10 évre tartó tudást akar adni, ezért nem is eröltetik az ilyet."
    Hát akkor hány évre tartót akar adni? Mert én 2 éve végeztem, sem deriválni sem itegrálni nem tudok már, közgázból már csak a marshall keresztre emlékszem, és fogalmam sincs hogy 1 gramm urán az hány mól... Mégis jól keresek mert nagyon jól értek a számitógéphez. Azt meg ne akard már bemagyarázni nekem hogy ha esetleg 20-30 év múlva ez a szakma csődbe megy, akkor majd a 30 évell ezelőtti főiskolai képzés fog továbbsegiteni egy új szakmában...

A mai munkanélküliek ott tolták el hogy amikor kezdett kimenni az ő szakmájuk akkor nem kezdték el magukat másfelé továbbképezni. De az hogy 30 éve valaki a főiskolán tudott alapfokon oroszul azzal ma kitörölheti ugyanugy a seggét. Ellenben ha 5 éve elkezdetett volna angolul tanulni akkor máris előrébb lenne.
    Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal.

(ui: kedvencem a főiskolán az volt hogy mindenre azt mondtak hogy "szükséges a mérnöki szemlélethez". Ez vazze olyan mint amikor azt mondja a csajod hogy "csak". Tudni lehet hogy fogalma sincs róla, csak kell valami indoklás amivel a hülyeséget meg lehet indokolni. Arról nem beszélve hogy én még nem hallottam olyan emberről akit azért nem vettek fel valahová mert nem volt meg a "mérnőki szemlélete" annál több oilyanról akinek hiányzott a szükséges szaktudása/nyelvismerete. És ezen nem segit a mérnöki szemlélet)