Egy méltatlanul elkaszált sorozat befejezésének fordításáról lenne szó
 • bigapó
  #30
  11.kérdés: Hogy végződik minden?

  Nos, kitérnék Tyler korai halálára és arra ahogy Jay visszautasította a Negyedik Ág ajánlatát. De mi is a vége a sorozatnak? Akkor elmondhatom, hogy ez egy kicsit változott ahogy haladtunk a show-val, de körülbelül ez volt az amire gondoltam mikor végeztünk:

  2. évad:
  az évad vezető kérdése: mi is az a N egyedik Ág? A 2. évad visszaemlékezései megmutatták volna hogyan lett Will Traveler a vezetője egy titkos társadalomnak, mely aztán ellene fordult (igen, kedves Portálosok, Ő volt valójában a Báró aki korábban említve volt). Jay, Will és Tyler a társadalomból kirekesztettek útját járja, segítséget kapnak Marlow ügynöktől, aki a társa meggyilkolását akarja megbosszulni. Tyler testvérének felbukkanása vezet el Tyler halálához. Marlow-t végül Chambers öli meg.

  A 2. évad végén csodával határos módon megmenekült volna Will és Jay a Negyedik Ág szörnyű csapásától. Mikor felébrednek a Fehér Ház Ovális Irodájában találják magukat. Shears Elnök belép és Ők mindent elmondanak amiről tudomást szereztek. Szerencsétlenségükre itt derül ki, hogy az ELnök nem csak az államot vezeti, hanem a Negyedik Ágat is...

  3. évad:

  Megismerjük a Negyedik Ág valódi tervét. A robbantás a Shears-család érdekei ellen volt (további robbantások voltak várhatóak), hogy félelmet gerjesszenek az országban és növeljék az államaparátus felé a szimpátiát. Ahogy remélték sikerül megváltoztatni az alkotmányt, így Shears Elnök maradhat az elnöki székben.

  Hogy megállítsák Shears-t, Jay és Will azt tetteti, hogy átállt, valójában beszivárognak a Negyedik Ágba a Portás -és egyenlőre ismeretlen főnöke- helyett. Az évad végén azonban erőfeszítéseik kudarcot vallanak mikor Anselmo-t megölik, Shears-t pedig harmadik alkalommal is elnökké választják.

  Végjáték:

  A "traveler" szó egy másikat juttat eszünkbe, wanderer, jelentése: vándor, vándorló; egy férfi ország nélkül. Egyfajta dolog ahogyan jópár amerikai érez manapság. A Negyedik Ág valójában metafóra, arra utal, hogy mennyire megosztott a politika, az eltávolodásra az emberek és az általuk megválasztott politikusok között. Will Traveler nem akar egy hamis kormányt felállítani. Azt teszi amit bármelyikünk tenne hasonló helyzetben. Dolgokon változtat. Az utolsó epizód a show-ból, bármikor is legyen az a nap, bemutatja hogy áldozza fel magát Will, hogy megmentse Jay-t a korrupt Shear-kormánytól.
  Ahogy végetér a sorozat azt látjuk, hogy csak Jay Bucheller maradt meg abból a három jóbarátból akik elindultak egy látszatra ártatlan utazáson. Kim segítségével Jay végül beteljesíti Will és Tyler örökségét, leleplezi a hazug és csaló Shears-t, Carlton Fog-ot és azokat a néhányakat akik azt képzelték, hogy saját kiskirályságukká változtathatják Amerikát.

  Vége.

  Igen, sajnos tényleg vége. Köszönöm fiúk újra a szenvedélyetket. Inspiráló, felemelő volt. Habár nem mindenkinek tetszhet majd a végkifejlet, remélem legalább a kérdéseitekre választ kaptatok és tovább segít Titeket az úton.