Egy méltatlanul elkaszált sorozat befejezésének fordításáról lenne szó
  • PrisonMan
    #13
    Ennyit lefordított Hory:
    Előszó:

    Sziasztok Portálozók, Traveler fanok, és mindenki, aki véletlenül keveredett az oldalra. Először is, a színészek, az írók, és mindenki nevében, akiknek köze volt a Travelerhez, szeretnék köszönetet mondani, hogy az elmúlt két hónapban olyan keményen küzdöttetek, hogy újra adásba kerüljön a műsor. Lelkesítő volt látni az erőfeszítést és az odaadást, amit nyújtottatok. És hősiesen küzdöttetek. De végül, ami végülis kudarca ítélte a show-t – nézettség hiánya - , ugyanaz a dolog, ami lehetetlenné tette, hogy elérjük azt a nézettséget, amivel meg lehetett volna menteni. Szóval, noha sosem fogom elfelejteni a hatalmas – jóllehet frusztráló – Traveler élményt, mindannyiunk számára eljött az idő, hogy egy új időszak kezdődjön, új aláírásgyűjtések, új “mentsük meg a műsort” kampányok, mert biztos vagyok benne, hogy idén ősszel megint lesz néhány nagyon jó sorozat, ami a marketing miatt a kukába kerül.

    De mielőtt elérkeznénk a megérdemelt (és hosszú) válaszokhoz, még azt is el szeretném mondani, hogy nagyon jó volt veletek nap mint nap érintkezni itt, a Traveler IMDB message board-on. A beszélgetés, és a válaszolás a kérdéseitekre volt a legjobb, és leghasznosabb része a show nyári évadjának. (Mi van?) Remélem a beszélgetéseink a következő műsoromnál (Darwin’s Law) is folytatódnak majd, ami egy egyórás akció-vígjáték lesz, és egy bérgyilkosról fog szólni, akiből a CIA egyik gyilkossági nyomozója lesz, és amit remélhetőleg az ABC-n fogtok majd látni 2008 őszén. Most pedig megpróbálom lezárni a történetet, még mielőtt mindenki teljesen elfelejtetné, hogy mi történt az elmúlt 8 epizódban, és felajánlom ezt a blog bejegyzést… amit egyszer megígértem, és most odaadok nektek.

    Q1. Mi az a Negyedik Ág?


    Ez lett volna a 2. évad vezető rejtélye, melyben Will, Jay és Tyler megpróbálták volna leleplezni ezt a titkos szervezetet, amit Jack Freed említett nekik néhány pillanattal azelőtt, hogy a limuzinja felrobbant volna. A Negyedik Ág egy titkos egyesület, ami magába foglalja Amerika legidősebb családjait. Sok ember elfelejtette már, hogy amikor ezt az államot megalapították, nem a demokrácia volt az elfogadott államforma. Athén óta nem volt sikeresen működő nyugati demokrácia. És sok tekintetben, Amerika nem volt más, mint egy nagy kísérlet. Alapító atyáink függetlenséget akartak Angliától, ezért egyesíteniük kellett egy épp megalakuló országot, amit rengeteg különféle országból származó választó laktott, ahhoz, hogy megnyerhessék a háborút. Mi a legjobb módja annak, hogy összehozzunk egy különböző emberekből álló sereget a zsarnokok ellen? Az, hogy az átlag ember is szót kaphat a kormányban. Ez volt a korai amerikai demokrácia nagy ígérete.

    De mi van akkor, ha az alapító atyák is féltek az átlag ember erejétől? Valószínűleg bebiztosították volna magukat, nem? Egy ággal, ami a kormány három hivatalos ága fölött van? Ez, barátaim, ez a Negyedik Ág. Létrejött egy csoport Amerika legidősebb családjaiból, hogy ellenőrizzék, és egyensúlyban tartsák a kormányt, hogy az igazi célja felé kormányozza az országot. Think about the iconic families of American politics. The Kennedys. The Tafts. The Bushes. Elgondolkoztatok már azon, hogy hogy lehetett ilyen nagy hatalmuk, és befolyásuk? A Negyedik Ág tagjai nagyban játszanak.

    És miközben az alapító atyák hittek abban, hogy az Ág egy fiatal nemzet felnevelését szolgálja, az Ág mára egy sötét kormánnyá alakult, ami a gazdasági, politikai és jogi befolyását használja , hogy fenntartsa a szigorú irányítást. Jelen pillanatban, a szenátoraik azt intézik, hogy a legújabb Legfelsőbb Bírósági jelöltjüket nevezzék ki. A tagok magasan tartják az olaj árát a new york-I értéktőzsdén, így támogatják az erőfeszítéseket, hogy eljöjjön a demokrácia közép-keletre. Mi a Negyedik Ág? Ez az egyik legnagyobb félelmünk megvalósulása, miközben azt hisszük, hogy a világ legnagyobb demokráciájában élünk, és kiderül, hogy nem mi vezetjük azt a hajót.

    Q2. Mi a helyzet a Festménnyel?

    A második évadban lett volna egy Da Vinci Kódos, történelmi fikciós elem, és Trumbull “Függetlenségi Nyilatkozata” lett volna a kulcs, ami beindította volna a gépezetet.

    Trumbull egy lenyűgöző ember. 1773-ban 17 éves korában diplomázott a Harvardon. Vívott a forradalmi háborúban. Ezután, 1780-ban Londonba utazott, és festészetet tanult Benjamin Westtől. Ott, elfogták, és amerikának való kémkedés vádjával lecsukták. Később visszatért az Államokba, ahol a kor egyik legismertebb festője és politikusa , majd egy darabig Connecticut kormányzója lett. 88 éves korában halt meg és a Yale Egyetem Művészeti Galériája alá temették el… egy kriptába, amit Will, Jay és Tyler minden bizonnyal meglátogattak volna...