• Frayer
    #96
    Nem, ez félre értés, a képeket nem fraktál tömörítéssel csomagolom be.
    Hanem, lesz egy nagy adatbázis ami teli lesz több ezer 8x8 , meg más méretű blokkokkal, a blokkok különböző mintákat tartalmaznak majd, és egy képet ezekből épít fel a program, a tömörített állományban meg csak az adott blokk sorszámát tárolom el, és egy kis infót ami azt mondja el,hogy ezt a kis mintát, hogyan transzformálja, mondjuk növeli az intenzitás fokot.

    A fraktált már a veszteség mentes eljárásnál használnám fel.
    Fogom az adat streamet és kiveszem belőlle azokat a mintákat amiket ismer az algoritmus és nagy valószínűséggel megtalálható, a fennmaradó adatokat ugyan úgy írja le, csak már nem lesz benne az adott minta, vissza álításnál ,meg egyszerűen a mintákat visszarakja az adatsorozatba, mint egy véső, bele ékelődik majd a bitek közé, vissza álítva az eredeti elrendeződést.
    De ami fontos,hogy a minták kiszűrése után ha megint megvizsgálod a biteket, akkor megint újabb mintákat találsz meg bennük, és ha ezt rekurzívan ismétled akkor annyival csökkentheted a méretet, amennyivel akarod, vagy amíg el nem fogynak a bitek. A minták mindig újra és újra ott lesznek.