Ajnasz#17
Másrészt. Elég sok dolgot rendeltem már online Magyarországi szállítóktól. Legtöbbször átvételkor fizettem kp-ben, bár jobban szeretem, ha átutalással egyenlíthetem a számlát. Sajnos sok helyen még nem megoldható ez, bár nem értem, miért..
Mivel számlán tartom a pénzem, így ez a legegyszerűbb mód számomra, hiszen nem kell elmennem kp-t felvenni, hanem csak fellépek a weben a bank oldalára és onnan utalhatom a pénzt.
PayPal vagy hasonló lehetőséggel sajnos még nem találkoztam itthon.
A futároknak nem érdekük meglopni téged, hiszen a dolog kiderül és sokkal nagyobb büntetést kapnak egy ilyen tettért, mint amekkorát nyerhetnek egy lopással. Másrészt a Postáról lehet hallani olyat, hogy Ők megdézsmálják a dolgokat, viszont futárral kapcsolatban még nem hallottam ilyenről. A futár személye könnyedén beazonosítható.
Természetesen meg kell válogatni, hogy kitől rendel az ember. Én rendszeresen utánaolvasok mind a rendelendő terméknek, mind a potenciális üzleteknek. Vannak oldalak, ahol mindkettőt osztályozzák a vásárlók. A vásárlói véleményben sokkal jobban megbízom, mint egy eladóban. A dolgoknak nem csak egy oldalon szoktam utána nézni, így pontosabb képet kapok. Legtöbbször nem is a legolcsóbb helyről rendelek, mert pl egy másik bolttal már van tapasztalatom és az árkülönbség nem túl nagy, így inkább az ismertebb boltot választom.
Ezzel együtt még soha nem sikerült rossz vásárt csinálnom. Rendeltem már HDD-t, fényképezőgépet, monitort, ramot, könyvet, notebookot is. Vannak akik patinánsabb futárszolgálatot bíznak meg a kiszállítással, mint a DHL, de a többivel se szokott semmi probléma lenni. A futárok általában jól neveltek, nem bunkók.
Szóval megfelelő utánajárás után, a legjobb helyről a legkedvezőbb áron tudom beszerezni pontosan azt az árút, amire szükségem van és jó esetben csak az átvételkor kell kimozdulni a házból.