• plamex
    #60
    sonicXX!

    Nem kéne butaságokat állítani arról amit nem ismersz!
    Semmiféle 2 új parancsot nem adaott Jézus, hanem azt mondta hogy ebbe a két paracsolatban egyesül a 10. A farizeus ugyanis megtesztelte Jézust hogy melyik a NAGY parancsolat. Szóval a farizeus már ismerte ezt csak kíváncsi volt rá hogy Jézusnak is ezt jelenti e. Szóval próbára tette.

    Na itt megtalálod mind a kettőt az ÓSZ-ben:
    5 Móz. 6,5.
    3 Móz. 19,18.

    Szóval ez nem új!

    Ha már itt tarunk ugyan van EGY parancsolat amit Jézus adott de ezt a tanítványoknak mondta hogy "egymást szeressétek" és a világ meg erről ismerjen meg titeket ha EGYMÁST szeretitek!

    "például az előbbi idézet egyszerre jelenti, hogy "voltam aki voltam", "vagyok aki vagyok", "leszek aki leszek". Na, egy ilyen nyelvet fordítson le valaki úgy valamit, hogy az minősíthető vitaalapot képezzen az eredeti írás ismerete nélkül! - a felszólítás tekinthető költői túlzásnak"

    Ez Isten örökkévalóságáról szól, tehát az hogy vagyok, voltam és leszek: Így jogos a fordítás, másképpen nem is érthető.
    Magyarul aki mindíg jelen van. Szóval fordíthatjuk úgy is hogy Mózesnek azt mondta hogy mond azt hogy a VAN küldött hozzátok. (az Örökkévaló)

    Üdv.