• Sanyix
    #40
    Nem vagyok időmilliomos, hogy értelmetlen dolgokra pazaroljam az időmet, amit még útálok is (matek, közgáz, villamosságtan, amiket persze sokkal szigorúbban vesznek mint a szakmai tantárgyakat).
    "Másodsorban, az iskola csak akkor fog erőforrásokat invesztálni a te szakmai képzésedben, ha már valamit letettél az asztalra, és bizonyítottad hogy képes vagy tanulni."

    Az iskolának csak STFU, kapják a pénzt az államtól, jövőre meg már zsebből, szal miazhogy csak akkor invesztálnak? Le van téve a rohadt asztalukra a pénz, azt tanítsák amit kéne, ne haszontalan marhaságokat! Elmegyek dolgozni és tökmás dolgot csinálok mint kéne? Pedig ez olyan.
    Én szelektíven tudok tanulni, mint még sokan, tehát az értelmetlen és haszontalan tárgyakat nem tudom megtanulni(talán tudat alatt bennem van hogy mi kell és mi fölösleges, szóval nem tudom azt mondani hogy azért is megtanulom, mert nem megy), viszont ami érdekel, azt nagyon könnyen. Pl az összes informatikai tantárgyból simán átmennék, 0 tanulással, igen, programozásból is, az a legkönnyebb(végigalszom az órákat). De pont azokból a tárgyakból fogok bukni, amiknek semmi köze az informatikához (az meg logikus hogy nem informatika tárgyakkal szórjuk ki az informatika karra jelentkezett embereket ugye, nehogy véletlenül pár hozzáértő is bent maradjon).
    Basszus azokkal a tantárgyakkal szórjanak aminek köze van ahhoz amit tanítani kéne, nem közenincs tantárgyakkal! Ennyi erővel meg lehetne csinálni azt, hogy autóra csak akkor kap jogsit az ember, ha már van repülőpilóta jogosítványa :D

    "Gondold meg mielőtt otthagyod a sulit, a legjobbak között van és szerintem légy büszke, hogy oda járhatsz."

    A rosszabbak között a legjobb? Merthogy a magyar felsőoktatási rendszer nem éppen a legjobb. Mire kéne büszkének lenni? Egyébként pont hányingerem van tőle, hogy bemegyek, és semmi hasznosat nem tanulok, csak értelmetlen rizsát.

    De az egész magyar oktatás ilyen. Akárhova mehet az ember, nem kerülheti el, hogy a lényeg helyett, balettozva hánnyák neki a rizsát.