• Epikurosz
    Legyünk őszinték!
    A pénz beszél, a kutya ugat.

A Linux akkor fog nagyot kaszálni, ha az állami és közintézményekben (önkormányzatok, kórházak, iskolák) bevezetik, a Win helyett. Én igazából nem is értem, miért fizetünk az adónkból milliárdokat üzleti szoftverekre, amikor ott vannak az ingyenes Linux disztibúciók, amelyekhez ha támogatást is vesz az állam, akkor is 10%-ába kerül a Windows alapú termékeknek. Mert funkciókban a Linuxos világ is tudja, amit a Windows-os, ezt nem vitatom.

A Microsofttal amúgy nincs különösebb probléma, velem legalábbis mindig kedvesek voltak, sőt az említett OEM XP és Office esetében is, amikor felhívtam őket, annak ellenére segített egy-egy támogató, hogy nem lett volna kötelessége.

Elmesélem egy érdekes történetem az MS Szuporttal: A nyáron a nagy melegben levettem a PC házának oldallapját, hogy jobban szellőzön. Tény, hogy jobb lett a légáramlás, de hirtelen megszaporodtak a kék halálok, a lefagyások, újraindulások. Hívogattam az ügyfélsz.-ot, STOP hibák miatt stb. Kiderült, hogy a videókártya ki-kilazult, mert nem volt megfelelően rögzítve, és emiatt keletkeztek a STOP hibák. Ja, és mivel lent van a lábam mellett, néha belerugtam a házba. :-)

Azóta szépen becsavaroztam a videókártyát, visstatettem az oldallapot, és odébb toltam a lábamtól a házat, és nem rugdosom, véletlenül sem.

Azóta megszűntek a STOP hibák. Pedig már reklamáltam a Microsoftnál, a videókártya gyártójánál, és más szoftver- és hardver gyártóknál is. Ezúton is elnézést kérek tőlük. :-)