winnie#24
sőt, az sg fórumozókét is tükrözi - ha abból akarnánk ítélni, hogy 10-20, de legyen 50 ember a több ezer fórumozóból és olvasóból beírja, hogy "fúj tv2, abcúg rtl", még nagyobb hibát követnénk el, mintha a nézettségi adatokból ítélnénk. (ja, persze, majd spektrumot. röhej.)
az meg szerintem balgaság, hogy nem tükrözi a nézettség a valós adatokat, mármint az esetek többségében. ha mért, és nem becsült adatokat nézünk, akkor tudjuk, hogy a nép milyen filmeket néz (bevétel), milyen újságokat olvas (példányszám, eladási adatok), akkor sejthetővé válik a hozzávetőleges népízlés.
például ki hinné, hogy a blikk (magyarország legolvasottabb napilapja, ugye) az utóbbi 53 napban (majdném két hónap) 10 legolvasottabb kiadása közül 6(!) esetben antal imre volt a címlapon (kétszer meg gáspár győző, de mindegy). tudom, hogy a szeszélyes baromi nézett, de nem hittem volna, hogy antal imrével (és a róla kreált hírekkel)ilyen jól lehet eladni az újságot.
szóval ebben a valóságban hol lenne életszerű, hogy nem a barátok közt, a győzike, a fábry show és a doktor house a legnézettebb műsorok, hanem a minetudás egyeteme és mondjuk az őrgidák szaporodása a natgeo-n?