• Zocsi
    Lényegében nem teljesen erre gondoltam. A tény, hogy az ember evelúciósan (folyamatosan szépülünk) és technológiailag fejlődünk, igaz. A kérdés itt az, ha valaki hisz a konspirációkban, akkor azt gondolhatja - azon túl, hogy elfogadja a mai tudományos álláspontokat, hogy az emberiség többet tudhatna/ill. lehet hogy egyesek birtokában van olyan tudás, ami előrébb lendíthetné civilizációnkat. Csak valamiért vagy nem akarják, hogy megtudjuk, vagy várnak még vele. Ebben egyébként nincs semmi újdonság. A sötét középkor nem véletlenül volt sötét középkor. Az akkori vallási vezetői réteg ráébredt az emberi lélektan egy sebezhető pontjára. Hogy tulajdonképpen csak egy üres porhüvely, ha nincs célja a létezésének. Ez zombi. Adtak hát nekik hitet, ezáltal kaptak egy olyan manipulálható tömeget, amit fegyverként lehet használni. (ld. napfogyatkozás - jujj itt a világvége) Meg ott van Vatikán és a vele kapcsolatos teoriák, hogy ilyen meg olyan iratok, találmányok, stb. van lelakatolva ott. A régi emberek is emberek voltak, szal őket is hasonló dolgok motiválták. Egy gazdag ember még több pénzt akart, egy hatalmas még több hatalmat. Alapvető emberi viselkedési mintáinkat nem lehet megváltoztatni, csak nehezen. Összeségében csak mások lehettek, de nem butábbak. Az ókori kultúrkör meg pláne minden tiszteletet érdemlő, de erről is sokat lehetne beszélni. (Egyébként én simán elképzelhetőnek tartom, hogy a bedrogozott fáraók annyira bekattantak, hogy tényleg egy kiba*** nagy kőhalmot hordatnak össze az emberekkel, így örökítve meg halhatatlansági jelképüket, és prezentálva a kortárs birodalmak előtt a potenciált. Az érdekes inkább csak a szerkesztési elv, amivel készült...) Szal' a fenti példát elemezve, én simán elképzelhetőnek tartom, hogy ma is létezik ilyen, mint anno, és mindig is létezni fog. Neked is ha van egy nehezen megszerzett tudásod, akkor azt félted kiadni a kezed közül. (Pedig sztem ezt kellene. Összefogva egyszerűbb a problémákat megoldani, mint egyedül.) A világ nagyhatalmai ugyanígy gondolkodhatnak. A kérdés csak az, hogy a tudást honnan merítik. Érted már?