Visszatérve kicsit a linuxhoz, ami leginkább nekem nem tetszik benne hogy az egész operációs rendszer úgy tűnik mintha modulokból épüne fel és a modulok nem kapcsolódnak egymáshoz. Minden linuxos biztosan tudja hogy miről beszélek hiszen ez valóban így van, a központi kernelre épülnek rá a dolgok, pl az x felület is gnome vagy kde, a rossz ebben csak az hogy nem tűnik rendszerszerűnek, például ha valami hálózattal kapcsolatos hibám van, akkor azt a hálózati modulban kell keresnem, nincsenek rendszerüzenek ezzel kapcsolatban, az interet kapcsolódáshoz is külön progit kell feltenni. Vagy pl ha vga vagy hankártya nem megy akkor sincs semmi rendszerüzi a rendellenességről, adott helyen kell operálni keresgélni, és ha valamit csinálni akarok akkor szintén kutatni kell a különböző modulok és függőségek végeláthatatlan hálójában. Javítsatok ki ha nincs igazam de a linux nekem még mindíg egy parancssornak tűnik, amiből elinulnak ugyan a különböző dolgok amikre szükségem lehet, de nekem valahogy nem áll össze egy rendszerré, és véleményem szerint ez az amit valahogyan orvosolni kellene, de valószínűleg sohasem fognak hiszen ahány linux disztribúció annyi ember és amennyi ember annyi fajta linux van. Így mondhatnám azt is h a linux csak egy programcsomag amiben találhatunk valami jót, de nem biztos h éppen a mi hasznunkra fog válni.