• Wittgen
    #88
    Irodai alkalmazott szemével nézve a dolgokat (ez gondolom általános lehet):
    Qrvára felesleges a vi$ta, mivel az irodai szoftvercsomagok (pl office, lotus notes, stb.) simán mennek az ilyen melókra elégséges hardverrel (alap vidkari, 256-512 mb memória, 40gb vinyó, sima celeron proc vagy egyéb ilyesmi) rendelkező rendszereken, amikre xp van telepítve. Azért váltron a cég vistára, hogy kemény péntekért (pl 100e) új vasat vegyen hozzá minden alkalmazottnak + új nero, lotus, office meg minden ilyesmi (for vista természetesen). Talán 200e ft/főből ki is jönne. Megéri? Gazdaságos? Nélkülözhetetlen a meló elvégzéséhez a vista? NEM!!!!

    Otthoni júzer/gémer szemével (ez a saját véleményem): Azért pakoljak fel vistát, hogy zabálja az erőforrásaimat? Hogy új vastat vegyek kemény pénzekért, mert még a passziánsz is akadozik? Hogy gyönyörködjek a kinézetében meg a csilivili látványos dolgokban, amik qrvára haszontalanok? Hogy vista only szoftvereket vadásszak össze kemény pénzekért? Hogy dx10-es játékokkal nyomuljak, mert az húdekafa grafika?
    EGY NAGY F*SZT!!!!
    Nekem egy OS ne legye qrva nagy méretű, ne zabálja az erőforrásokat, ne bonyolítsa a dolgokat. Legyen egyszerű, átlátható, gyors, legyen OPTIMALIZÁLT. A dx10es grafikát meg magasról leszarom, mert nekem nem az jelenti az extázist (mint a sok mai fiatal pöcsinek), hogy gyönyörködöm az élethű ábrázolásmódon és a játék grafikájában mérem azt, hogy az jó-e vagy sem, hanem hogy milyen játékélményt tud biztosítani hosszú távon (nem pedig 3-4 órás végigjátszás alatt). Ha gyönyörködni akarok, kimegyek és nézem a csajokat az utcán.

    Úgyhogy majd ha eltelik x év és kénytelen leszek vmi másik OS-re váltani az xp-ről, akkor majd megteszem a szükséges lépéseket. Addig is a vi$ta bekaphatja