strogg#63
Én nem vistát fikázni vagyok itt, mert sosem volt visztám, és valszeg nem is lesz. Viszont (mindenféle flame szándék nélkül) a linux alapjaiban változtatta meg a gondolkodásoamt annyiban, hogy igenis az SW (és gyártója) van értem és nem fordítva. Tehát ha egy gyártó elkéri a pénzemet (nem is keveset) valamiért, akkor azt hiszem joggal várhatom el, hogy az SW kényelmes, optimalizált, és al ehető leg hibamentesebb legyen! Én az ubuntumon erősen úgy vettem észre, hogy ha jól optimalizálják az sw-t, akkor tényleg fika vason is képes lefutni. Akinek példa kell: KDE, Beryl, stb... A berly lényegesen látványosabb mint az aero, 1/4 vason, a KDE pedig már évek óta tud olyan kénylemi funkciókat, amire a vista oly büszke manapság. Ismétlem: akár 1/4 vason. Ha az ubuntuért pénzt kérnének én fizetnék, és nem azért, mert húdefanatikus vagyok, hanem mert látom, hogy a gyártó van értem a tremékeivel, és nem én vagyok őérte.
Ha egy vistáért elkérnek X ezer forintot elvárom, hogy ne kelljen y ezer forintot még ráköltenem, tehát ha NF2 board van gépben, azon is kényelemsen fusson.
Nem igaz a "ha nem veszed meg, nem kötelező" dolog, mert a wines világ egym ókuskerék. Ha nem csengetsz X ezer forintot időnként (új verzió) akkor nesze neked, mert nem támogatott oprendszered lesz, amire lényegében nincsen frissítés. Egy cégnek egy idő után igenis kötelező fizetnie, mert nem engedheti meg magának, hogy biztonsági szempontból nem naprakész OS-en tároljon fontos adatokat.
Ez nem linux, ahol vagy lefuttatom a dist-upgrade-t, vagy sem, nem kötelező futtatni. (magyarán semmiben me kerül, ha lefuttatod)
A wines világ egy mókuskerékm, ahol ha aztm ondja az m$, hogy az XP-re 2009 után nem lesz biztonsági frissítés, a köv. windowst pedig kaidjuk 2012-ben, akkor ha vagy fizetsz a vistáért (meg a vasért amit kér), vagy átállsz linuxra, ésamit a vasra kötlenél beleölöd szoftver migrációba. (de legalbáb kiléptél a mókuskeréből).
És amint felvirrad a 2012 jön az új windows, és az egész kezdődik előlről... nah ez a fő problem. Bár örömmel látom egyre többen (főleg cégek) kezdik ezt nagyon unni, és egyre inkább az alternatívákon agyalnak, mert rájöttek, hogy minden verzió váltással megvezetik őket.